image
 |  5 10 Серпня 2022 | 18:13

СБУ затримала лучанку - фанатку путіна: у неї виявили психічні розлади

Скандальну лучанку Ірину Сосніну, яка фанатіє від росії та путіна та систематично висловлює пропагандистські думки у фейсбуці, судять. 9 серпня слухання відбулось у Луцькому міськрайонному суді.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Поширення російської пропаганди у фейсбуці та висловлювання любові до росії привели скандальну лучанку Ірину Сосніну до суду. Хоч тривалий час жінка перебувала у Польщі, щойно вона перетнула кордон та в’їхала до України, її негайно затримали працівники Служби безпеки України.

Згодом відкрили кримінальне провадження та повідомили Сосніній про підозру: йдеться про виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України.

Раніше журналісти «Конкурент TV» намагались зв'язатися із жінкою та дізнатися, чому вона так палко підтримує окупантів. Втім вона жодного разу не відповіла. Та опинившись в Україні й отримавши підозру у криміналі, Ірина Сосніна навідалась до редакції телеканалу «Конкурент TV».

Візит Ірини Сосніної до «Конкурент TV» став непоодиноким. Навідувалась жінка часто та поводилася дивно.

Як з'ясувалося згодом, жінці була проведена судова-психіатрична експертиза – Сосніну визнали психічно нездоровою та помістили на примусове лікування у Волинську обласну психіатричну лікарню.

Нині справу розглядають у суді.

Підготовче засідання відбулося 9 серпня. Участь у ньому Ірина Сосніна брала дистанційно, адже перебуває на примусовому лікуванні у психіатричній лікарні.

Як повідомив прокурор Олег Костюк, в суд розглядає питання, чи вона дійсно вчинила суспільно небезпечне діяння і чи можливо застосувати до неї примусові заходи медичного характеру, оскільки у неї є психічні розлади.

«Оскільки вона і на момент скоєння злочину, і на сьогодні є неосудною, є можливість застосування примусових заходів медичного характеру», – зазначив він.

Під час судового засідання Ірині Сосніній суд продовжив термін запобіжного заходу у вигляді примусового лікування ще на 60 діб.

Як зазначив прокурор у справі, в зв'язку з психіатричними проблемами, вочевидь, поки що це і буде єдиним покаранням Ірини Сосніною за підтримку росії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити