image
 |  2 9 Лютого 2020 | 10:33

СБУ затримала на хабарі в 10 тисяч доларів посадовців Держгеокадастру

7 лютого Служба безпеки України затримала посадовців однієї з територіальних структур Головного управління Держгеокадастру Київщини, які вимагали хабар за передачу в оренду земельної ділянки.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інформаційний портал "СТОПКОР"

У ході розслідування було встановлено, що начальник та державний кадастровий реєстратор одного з міжрайонних управлінь Держгеокадастру області вирішили "підзаробити" на місцевому мешканці. Земельну ділянку зі ставком площею 1,2 гектара, яка належить сільській громаді, чиновники погодилися передати в оренду чоловіку за 10 тисяч доларів США.

Правоохоронці заарештували хабарників під час одержання другої частини хабара у розмірі 150 тисяч гривень у кав’ярні в одному з сіл району. Раніше було зафіксовано передачу першої частини коштів на суму 75 тисяч гривень.

Наразі затримано начальника Міжрайонного управління ГУ Держгеокадастру у Київській області Підберезну І. В, державного кадастрового реєстратора Міжрайонного управління ГУ Держгеокадастру у Київській області Стороженка С.А та сільського голову Костенка В.І. Перевіряється також причетність до оборудки інших посадовців, зокрема органів місцевого самоврядування. Викриття зловмисників проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Києва.

Також нагадаємо, що безпосередньо після отримання частини неправомірної вигоди в сумі 2 млн грн керівника управління затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська поліція по «гаpячих слідах» затpимала 18-річного підозpюваного в убивстві пенсіонеpки (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити