image
 |  11 3 Травня 2023 | 21:03

Ще одна "Слуга народу" незаконно збагатилася: її родина придбала автівок і нерухомість на 10 мільйонів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки незаконного збагачення у народної депутатки від "Слуги народу" Маргарити Шол, щодо якої ВАКС закрив кримінальне провадження за фактом недостовірного декларування.

Про це пише Цензор.нет. 

Як повідомляє пресслужба НАЗК, депутатка задекларувала 561,35 тис. грн грошових коштів за 2020 рік, а її дохід за два наступних роки роботи в парламенті склав 825 тис. грн.

Водночас вона за цей період за допомогою третіх осіб набула активів на 10,47 мільйона гривень, зокрема:

квартиру в Києві, вартістю 1,87 млн грн;

авто BMW M760Li, 2021 року випуску, вартістю 3,8 млн грн;

авто Toyota Land Cruiser 200, 2019 року випуску, вартістю 2,05 млн грн;

авто Honda Accord, 2012 року випуску, вартістю 310,58 тис. грн;

авто Lexus GX 460, 2019 року випуску, вартістю 1 млн грн;

авто Lexus RX 350, 2014 року випуску, вартістю 1,43 млн грн.

"Хоча депутатка намагалася відвести від себе підозри в незаконному збагаченні, офіційно розлучившись з чоловіком, проте НАЗК встановило факти їхнього спільного проживання в квартирі, а також спільного користування автомобілями", – наголошується у повідомленні.

Так, придбана в 2021 році квартира в Солом’янському районі Києва, перебуває у власності батька її колишнього чоловіка. А автомобілі зареєстровані на матір її колишнього чоловіка та його близьку особу. Вартість активів перевищує їхні доходи.

"Беручи до уваги усі зазначені вище факти, НАЗК надіслало матеріали щодо Маргарити Шол до Офісу генпрокурора для внесення відомостей до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення та здійснення досудового слідства з метою притягнення Маргарити Шол до кримінальної відповідальності", – додали у Нацагентстві.

Читайте також: Яйця по 17 гривень: НАЗК внесло до реєстру корупціонерів колишнього головного закупівельника Міноборони Хмельницького

Як повідомлялося, минулого тижня Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження щодо Маргарити Шол за обвинуваченням у декларуванні недостовірної інформації у зв’язку зі спливом строків давності. Підставою для провадження стали матеріали НАЗК, яке встановило, що Шол не вказала у декларації квартиру вартістю майже 5 млн грн, яку орендувала протягом 2020 року.

Маргарита Шол влітку 2019 року на позачергових парламентських виборах стала народним депутатом від партії "Слуга народу", будучи обраною за партійним списком (№ 107)]. На час обрання народним депутатом улітку 2019 року тимчасово не працювала.

У Верховній Раді входить до складу Комітету з питань аграрної та земельної політики, очолює підкомітет з питань розвитку базових галузей в агропромисловому комплексі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти обстрілюють Херсонщину: відомо про 16 загиблих

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити