image
 |  2 30 Грудня 2019 | 12:54

Що буде з доларом після Нового року: аналітики дали прогноз

Після Нового року й Різдва гривня знову може почати зміцнюватись.

Так, за словами банкіра Олега Курінного, гривня йде на новорічні фінансові канікули на позначці 23,69 грн/$, що відповідає номінальній ревальвації за підсумками року на 14,5%. “При збереженні попиту на ОВДП з боку нерезидентів курс може не тільки стабілізуватися, але і почати зміцнюватись”, – цитує Курінного “Інтерфакс”.

Аналітик зазначив, що гривня трохи опустилася через нестандартний тиждень, який закінчує фінансовий рік, і через початок різдвяних канікул у Європі і США. У четвер регулятор викупив рекордні $700 млн, а ринок сприйняв це як нагнітання ажіотажу. Також на цей час припав період відшкодувань ПДВ і фіналізації учасниками ринку річних фінансових розрахунків.

Аналітик Михайло Ребрик також зазначає, що послаблення гривні є ситуативним. За його словами, девальвація відбувається на “тонкому” ринку, тобто на малих обсягах, що в деякій мірі говорить про нестійкий, а іноді про спекулятивний характер такого руху. “Виходячи з характеру руху, характеру угод на міжбанку, якими забезпечено зростання, і того факту, що котирування на готівковому ринку випереджають міжбанк, я схильний вважати, що поточне ослаблення гривні ситуативне”, – додав він.

 Читайте також: Курс валют у Луцьку на 30 грудня: гривня стабілізується

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити