image
 |  7 22 Грудня 2022 | 13:19

Що таке Patriot, який передадуть Україні США

Зенітно-ракетні комплекси Patriot, які Україні нададудть Сполучені Штати Америки, можуть допомогти суттєво посилити протиповітряну оборону.

Українські військові зможуть доволі легко опанувати комплекс. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Це дуже потрібна для України річ. Тому що Patriot давно був омріяний у нашій стратегії подальшого розвитку Повітряних сил", – сказав Ігнат.

Patriot – це далекобійна зброя, яка може вражати аеробалістичні цілі на відстані до 150 км, розповів полковник.

"Ці комплекси на певних напрямках могли б допомогти відігнати російську авіацію подалі від наших кордонів, а саме такі бомбардувальники, як ТУ-22М3 чи екіпажі тактичної авіації ворога", – сказав речник Повітряних сил.

"Комплекси західного зразка доволі сучасні, дуже багато чого в них автоматизовано, багато відкинуто людського фактору. Тому перенавчитися на ці комплекси не є великою проблемою. Хоча для цього і потрібен певний час", – зазначив полковник.

Україна має великі потреби у найрізноманітніших засобах ППО – і тому готова отримувати від західних партнерів "багато усього, що нам можуть запропонувати", сказав Ігнат.

"Сьогодні Повітряні сили існуючими засобами ППО, авіацією, мобільними групами перекривають найзагрозливіші напрямки, окремі стратегічні об'єкти критичної інфраструктури. Однак цього не вистачає, щоб закрити всі потреби", – сказав полковник.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити