image
 |  2 20 Вересня 2019 | 16:15

«Що це за розводняк?» - Богдан до «Слуг народу»

Після провалу голосування за закон щодо спрощення обшуків депутатів та стеження за ними на Банковій вирували емоції – найбільш розлюченим був керівник Офісу президента Андрій Богдан.

Про це пише Українська правда.

"Андрій кричав: "Нафіг їх всіх розпустити! Що це за розводняк!?" А от Володі треба віддати належне, він втихомирив Андрія і спокійно почав розбиратися. Вова запитував у Разумкова, чому депутати не голосували, в чому проблеми і так далі!".

Конфлікт закінчився у п’ятницю зранку, коли голова Верховної Ради Дмитро Разумков попросив депутатів більше його не підставляти й заздалегідь попереджати, які закони їх турбують, аби не ганьбитися.

Це вже не перший випадок, коли монобільшість "Слуг народу" дала збій.

Передісторія:

19 вересня Верховна Рада провалила голосування за президентський законопроект №1009. Законопроект вносить зміни до Кримінального процесуального кодексу та низку законів, зокрема:

- вилучає норму, яка забороняє без згоди Верховної Ради здійснювати обшук народного депутата, огляд його речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також втручатися у таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції;

- надає НАБУ та ДБР права самостійно знімати інформацію з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій;

- вилучає зміни до КПК від 2017 року про порядок обчислення і продовження строків досудового розслідування, призначення і проведення експертизи, можливості оскарження повідомлення про підозру;

- дозволяє слідчому судді не визначати розмір застави при взятті під варту підозрюваних у тяжких чи особливо тяжких корупційних злочинах;

- встановлює, що судовий розгляд починається з оголошення прокурором лише короткого викладу обвинувального акта.

- уточнює адміністративні повноваження директора НАБУ і положення щодо конкурсу на штатних працівників бюро.

У "Центрі протидії корупції" пов'язали цей закон зі скасуванням депутатської недоторканності. Мовляв, оскільки у КПК та законі про статус народного депутата залишаються норми, які вимагають дозволу парламенту для прослуховування чи обшуку депутата, то розслідування щодо депутатів будуть майже неможливі.

Зранку 20 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков на засіданні фракції "Слуга народу" обурювався через провал голосування законопроекту №1009, який дає НАБУ і ДБР право прослуховувати чиновників і скасовує "правки Лозового" з попереднього скликання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити