image
 |  0 7 Жовтня 2022 | 14:36

Що відбувається на фронті: свіжі карти бойових дій

На Луганщині українські війська продовжують атаки у напрямку Сватове – Кремінна та поблизу звільненого Куп'янська.

Водночас росіяни посилюють позиції поблизу Бахмута Донецької області, свідчать карти американського Інституту вивчення війни ISW та мапа бойових дій Deepstatemap.

"Збройні сили України просуваються на схід від Куп'янська та зайшли в населений пункт Глушківка. Імовірно, українська армія посилює підкріплення у цьому напрямку, аби просунутися до Сватового, тоді як російські війська на цій ділянці фронту намагаються уповільнити рухи ЗСУ", – зазначають аналітики ISW.

За даними експертів, російські війська втрачають зв'язок зі Сватовим та Кремінною. Водночас ворог продовжує контролювати трасу R66 та очікує атак українських сил. Українська карта бойових дій підтверджує просування ЗСУ на цьому напрямку. Захисники звільнили село Греківка на Сватівському напрямку і продовжують наступ лінією Оскіл – Кремінна.

Головною метою росіян на Донбасі залишається повне захоплення Донецької області. Ворожі війська посилили атаки поблизу Бахмута та мають певні успіхи, які підтверджує Генштаб ЗСУ.

Російське керівництво перекинуло на Бахмутський напрямок бойовиків із ПВК "Вагнер". Найманці зайшли у населений пункт Весела Долина та Зайцеве, а окупанти обстрілюють Бахмут та ділянку фронту Донецьк – Авдіївка. Там продовжуються активні бої.

На півдні України після активного контрнаступу, темпи просування ЗСУ сповільнилися. Військові експерти припускають, що українські війська перегруповуються, аби продовжити штурм.

Російська армія посилює оборону у центральній частині Херсонської області, щоб втримати лінію Берислав – Нова Каховка. Окупанти риють траншеї та перекидають системи радіолокаційного захисту.

Також росіяни намагалися атакувати поблизу Любомирівки, що за 27 км на північний захід від Херсона. Прагнуть посунути фронт подалі від обласного центру. Проте штурми виявилися безуспішними.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити