image
 |  355 26 Жовтня 2024 | 20:04

Що відніс до автентичній їжі Волині Євген Клопотенко (ВІДЕО)

Відомий шеф-кухар, ресторатор та телеведучий Євген Клопотенко презентував на YouTube відео, присвячене автентичній їжі Волині.

Про це пишуть Волинські новини.

Євген Клопотенко – не лише кулінарний експерт, але й активний популяризатор української кухні на міжнародній арені. Його внесок у відродження гастрономічних традицій України важко переоцінити.

Це була перша поїздка Клопотенка на Волинь. Він, зокрема, відвідав Шацький ринок, Смідинську громаду, скуштував чорний борщ, печену капусту та манники, спробував сам приготувати світязькі пончики.

«Волинь — це справжня лісова краса. Мені здається, що саме тут є серце лісу. Якщо ви хочете знайти і відчути його так глибоко і сильно, то обов’язково вам потрібно на Волинь. Бо тут живуть неймовірні люди. Вони мають особливі смаки. І є дуже багато прекрасних страв, як-от манники, дуже незвичний борщ або сушена ковбаса і ще багато всього. І в цьому випуску я вам покажу Волинь саме такою. Це буде справжня гастроподорож – лише про їжу і лише про людей», – розповів Євген Клопотенко.

Як зазначив кухар, він познайомився з багатьма людьми, які показали йому таку Волинь, яку він навіть не міг собі уявити.

Клопотенко відвідав Шацькі озера, Любомльське лісове господарство, село Підманове, Шацький ринок, Смідинську громаду, побував у закладах, як-от «Нестер Хаус», «Цісарська садиба», «Заїжджий двір». Спробував манники, місцеву рибу, пончики, домашню консервацію, сушену ковбасу, журавлину, чорний борщ, смідинську капусту.

«Я переповнений емоціями. Я дуже радий за Україну, тобто за те, що ми розвиваємо культуру. Ще п’ять років тому шукати такі страви, такі речі було дуже-дуже важко. Нині кожен українець розуміє, що нам потрібно культуру зберігати і розвивати. Ми почали це робити. І зараз я знаходжу все більше страв, які ще кілька років тому відшукати було просто неможливо», – наголосив Євген Клопотенко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити