image
 |  5 6 Грудня 2019 | 09:01

«Щоб не дивився, як баран на нові ворота»: Тягнибок «проінструктував» Зеленського перед зустріччю з Путіним

На запланованій зустрічі у нормандському форматі президент України Володимир Зеленський повинен говорити про повернення Криму до України та неможливість впровадження закону про особливий статус Донбасу.

Про це в ефірі ток-шоу “Говорить ВЕЛИКИЙ Львів” заявив голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок, – пише "Вголос".

“Жодних поступок бути не може. Ніяких із пунктів закону про особливий статус Донбасу виконуватися не може. Зеленський мав би говорити першочергово про Крим. Чомусь вони зараз грають в цю російську гру, коли тема Донбасу перекриває Крим. Доки не віддадуть Крим – ніяких розмов бути не може”, – зазначив Тягнибок.

Політик наголосив, що президент повинен ініціювати розрив дипломатичних стосунків, перекриття кордону та припинення торгівлі з Російською Федерацією. А ще – позбуватися російської пропаганди на українському телебаченні та виступів російських артистів-українофобів на території України.

“Ситуація повертається у дуже складне для нас русло. тому, якщо Зеленський відстоює українську позицію, а не малоросійську, він повинен дуже чітко дати відсіч РФ. Нормандський формат взагалі треба змінювати. Франція та Німеччина нам не союзники. Вони заглядають до рота Путіну, бо їхній бізнес хоче заробляти гроші з РФ. Навіть Трамп обурювався перед Меркель на засіданні НАТО, мовляв, чого США повинні фінансувати НАТО, якщо Німеччина будує “Північний потік-2”. Бо цей “Північний потік” послаблює енергетичну незалежність України, а з іншого боку дозволяє московитам заробляти гроші, які потім будуть використані на фінансування московської армії, яка вбиватиме українських героїв і цивільне населення”, – заявив Олег Тягнибок.

Відтак, вважає лідер націоналістів, нормандський формат має бути змінений на умовно будапештський:

“США та Велика Британія – це наші стратегічні союзники. Вони і тільки вони можуть поставити московитів у рамки. І вони повинні сидіти за столом перемовин, а не французи і німці, які більше бізнес-партнери Путіна, аніж друзі України”, – підкреслив голова “Свободи”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Україною керує герой серіалів»: німецькі ЗМІ дали несподівану оцінку Зеленському

“Оце мали бути ініціативи українського президента. А якщо він не робить цього, займається дурнею, збирається говорити з Путіним про повернення унітазів, – це просто принизливо! Це означає, що президент не розуміє глибини і важливості цього питання. Якщо ти представляєш країну, яка шостий рік воює з РФ, в якої загинуло понад 13 000 населення, – поводь себе адекватно. А не будь маріонеткою Путіна, Меркель чи Макрона. Нам має бути абсолютно байдуже до їхнього бізнесу. Це не ми їм винні. Вони – нам винні!” – підсумував Олег Тягнибок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити