image
 |  7 12 Лютого 2021 | 08:16

Щоб врятувати Ратнівську громаду від підтоплень, півмільйона замало

У Ратнівській територіальній громаді (Ратнівська селищна рада – муніципалітет-член Асоціація міст України) шукають шляхи порятунку від підтоплень.

Через неналежний стан меліоративних каналів, торік місцеві фермери втратили на деяких ділянках усі посіви. Тож селищна рада звернулася до депутатів обласної ради з проханням виділити кошти на ремонт меліоративної мережі.

Про це повідомляють у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Землі підтопило через неналежний стану бічних магістральних каналів Прип’ятської осушувальної системи, які перебувають на держбалансі Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області. Також у поганому стані внутрішньогосподарські меліоративні канали. Їх ввели в експлуатацію ще у 1977 році.

З того часу гідроспоруди та дамби не ремонтували і не очищували. Тож дощові та паводкові води не можуть потрапити по замулених каналах у річку Прип’ять, а заливають людські городи. Загальна протяжність каналів, які потребують ремонту – 19,4 км. На їх ремонт орієнтовно треба 777,5 тис. грн.

До речі, у Регіональному офісі водних ресурсів зазначають, що відкрита сітка осушувальної системи потребує капремонту, канали замулені і надлишкові води швидко скинути неможливо. Разом із тим, протягом останніх років державних коштів на робіти з очистки каналів – не виділялли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Банкрутом – бути круто»: на Волині банкрутують фірми з мільйонами податкових боргів (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити