image
 |  2 4 Липня 2022 | 21:46

Щойно надійде достатньо західної зброї, ми перейдемо в контрнаступ, - заступник комбата «Легіону Свободи»

Лейтенант Нацгвардії України, заступник комбата «Легіону Свободи» Володимир Назаренко розповів про ситуацію на Луганщині.

«Вчора ворог завдав варварського удару по Слов’янську та Краматорську. Абсолютно мирні міста були обстріляні зі «Смерчів» чи «Ураганів». Загинули, на жаль, шестеро мирних українців. Це свідчить про те, що своєю наступною ціллю ворог обрав Бахмут і Слов’янськ. Тобто, знищуючи Сєвєродонецьк, Лисичанськ, він продовжує тиснути і не збирається зупинятися на жодних умовних кордонах областей, міст, чи загалом на кордонах. Схибленому диктатору потрібно захопити заледве не весь світ», - зауважив лейтенант.

За словами Назаренка, основні сили «Легіону Свободи» в складі 4-ї бригади Національної гвардії України ще після боїв за Сєвєродонецьк отримали наказ зайняти нові рубежі й зараз активно тримають їх.

«Нам дуже боляче щодо Лисичанська, тому що доволі багато лисичанців були нашим тиловим містом. Надходять погані новини звідти. Ворог закріплюється і продовжує тиснути. Він використовує тактику «випаленої землі», коли руйнує будинок за будинком, коли дуже мітко лупить їхня артилерія, коли постійно висять їхні «орлани», квадрокоптери, що дуже прицільно корегують десятки-сотні тон боєприпасів, які щодня летять тільки по одному напрямку», - зазначив.

Назаренко акцентував: окупант просто перепахує територію України.

«На жаль, у нього є десятикратна чи двадцятикратна перевага в артилерії й боєприпасах. І хоча наші артилеристи знищують і перемелюють дуже багато радянської, російської артилерії, але цього металолому в окупанта на складах ще дуже багато. Відповідно, нам доводиться застосовувати тактику динамічної оборони, коли угрупування задіюються таким чином, щоб наносити диверсійні, рейдові удари, контрудари. Там, де ворог слабкий, його треба атакувати, бити і знищувати», - наголосив.

На Луганщині, акцентував Назаренко, ворог сконцентрував всі останні резерви, що в нього є.

«Але «одноразові», тобто піхота, в нього закінчуються. Вони вже навіть виставляють ноги з окопів, намагаючись отримати хоч якесь осколкове поранення, щоб втекти з фронту. Це про їхній моральний дух», - зауважив.

Заступник комбата «Легіону Свободи» більше, ніж певен: щойно надійде достатньо західної зброї, ми перейдемо в контрнаступ.

«Більшість чоловіків, які зараз є в Україні, так чи інакше працюють на оборону. Або вони зараз на полігонах, або тренуються, вивчають парамедицину, або є волонтерами, записані в тероборону чи добровольчі загони, або працюють, але їхня зброя знаходиться біля ніг. Тобто вся Україна – єдина, велика потужна армія. У нас недаремно зараз переведено все на рейки воєнного часу. І повірте, щойно надійде достатньо західної зброї, ми перейдемо в контрнаступ», - резюмував.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити