image
 |  2 15 Грудня 2017 | 16:40

Секрети білого чаю

Білий чай вважається найціннішим і найдорожчим чаєм з усіх сортів наявного чаю. Білий чай, користь якого незаперечна, насправді має право називатися найкращим з усіх існуючих, так як вміст вітамінів і корисних речовин в ньому практично фантастичний. Через відсутність термічної обробки зберігаються всі корисні речовини, присутні в чайному листі.
Білий чай потрібно вміти заварювати, і не тільки через те, що ціна його досить висока. Справа в тому, що якщо його заварити неправильно, то ви не отримаєте навіть дещиці того смаку, яким, по ідеї, повинні були насолоджуватися.
Білий чай ніхто і ніколи не заварює окропом, більше того, воду для нього не можна кип'ятити, тільки прогрівати. Температура води при цьому не повинна перевищувати 70 градусів.

Якщо вода буде кип'яченої, то солі випадуть в осад, а це говорить про те, що ви не зможете отримати чистий смак білого елітного чаю без сторонніх домішок.
Якщо ви вирішили придбати білий чай, то повинні знати, що зберігати його потрібно тільки при кімнатній температурі, в скляній ємності, яка щільно закривається, або в жерстяній коробці з хорошою кришкою, щоб туди не проникали запахи.
Білий чай, користь якого сьогодні незаперечна, отримав свою незвичайну назву саме через ворсинки, яким покриті листочки. Що стосується інших видів чаю, то у них немає такої відмінної риси через високий рівень ферментації.
Так що будьте уважні - якщо під виглядом білого чаю вам продають чай без ворсинок, то, швидше за все, вас вводять в оману. На сьогоднішній день є всього чотири сорти білого чаю, але лише два з них можна назвати елітними чаями високого гатунку - це Біла Півонія і Срібні Голки.
Найкращий чай з виду білих - це Срібні Голки. Його збирають з бруньок молодих листочків, поки вони ще не розкрилися. Смак у цього чаю відмінний, дуже ніжний, запах свіжий, ненав'язливий.

Втім, і користь від чайного напою можна отримати тільки якщо правильно його приготувати. Найкраще для заварювання підійде порцеляновий посуд чи глиняний заварник. Температура води для заварювання білого чаю не повинна перевищувати 70 градусів - це дуже важливо, адже вища температура обпікає листя і бруньки та знищує всі поживні речовини й аромат чаю. Слід засипати жменьку сухого чаю до заварника чи горнятка, залити гарячою водою і настояти 5-10 хвилин. Забудте про цукор - смак чаю сам по собі трохи солодкуватий і надзвичайно приємний. Білий чай витримує усього пару-трійку заварок, адже листя його не розкривається, як у ферментованих видів чаю, але задоволення гарантоване.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити