image
 |  4 22 Квітня 2020 | 23:27

Секс під час вагітності: задоволення без шкоди

Акушери-гінекологи вважають, що при відсутності протипоказань секс під час вагітності корисний, адже це один зі способів зберегти і зміцнити колишню близькість. Однак, в будь-якому випадку потрібно мати на увазі, що у кожного триместру є особливості, і важливо знати, в якій позі займатися сексом, будучи в цікавому положенні.

У першому триместрі вагітності жінка може продовжувати практикувати улюблені пози, а от у другому і третьому обмеження накладає живіт, що активно збільшується. З 12-го − 13-го тижня фахівці радять відмовитися від поз, при яких жінка лежить на спині, оскільки важка матка загрожує перетиснути судини і утруднити кровообіг. В результаті жінка отримає запаморочення, слабкість і нудоту.

Ось декілька зручних поз при вагітності, які, за словами лікарів, є найбільш безпечними для другого і третього триместрів, повідомляє УНІАН.

«Наїзниця»: чоловік лежить або сидить, жінка зверху

Плюси: немає тиску на живіт, партнерка сама контролює глибину і силу фрикцій.

Мінуси: в останньому триместрі активно рухатися вже досить важко, а глибоке проникнення, легко досяжне в цій позі, може доставити дискомфорт.

Рішення: рухатися не вгору-вниз, а тільки вперед-назад — це полегшить фізичне навантаження.

Колінно-ліктьова поза: жінка на колінах, чоловік ззаду

Плюси: Одна з найбільш комфортних поз при вагітності, що дозволяє уникнути навіть мінімальної напруги спинних м'язів. Якщо руки втомилися, можна прилягти, обпершись грудьми на підложену подушку.

Мінуси: чоловік легко захоплюється і збільшує амплітуду рухів, що може бути травматично і для мами, і для плоду.

Рішення: контролюйте ситуацію і зупиніть процес при найменшому дискомфорті.

Поза «ложки» при вагітності: жінка спиною до чоловіка, на боці

Мінуси: їх немає, головне — стежити за тим, щоб чоловік сильно не тиснув рукою на живіт партнерки.

«Зворотна наїзниця»: жінка зверху, повернута спиною до чоловіка

Плюси: у такій позиції виключаються тиск на живіт і сильна тряска. Жінка може регулювати темп і амплітуду фрикцій. Збільшується стимуляція передньої стінки піхви, прилеглої до клітора, а отже, більше шансів досягти оргазму.

Мінуси: досить відчутно напружується спина партнерки.

Рішення: якщо у вас є проблеми з хребтом, краще лягти на чоловіка спиною.

Біля стіни: стоячи, чоловік ззаду, жінка впирається руками об стіну

Плюси: зручна поза для перших двох триместрів, поки вагітна жінка не відчуває надмірного навантаження.

Мінуси: не підходить для пізніх строків або при великому плоді.

Рішення: коли живіт вже великий, краще використовувати колінно-ліктьову позицію.

Однак, якщо лікар не рекомендує займатися сексом, потрібно поставитися до його слів серйозно. У такої заборони, як правило, є фізіологічні обгрунтування: якщо вагітність протікає з ускладненнями, то скорочення матки під час оргазму і активний вплив на район, близький до шийки матки, може спровокувати кровотечу і привести до викидня.

Зокрема, доведеться відмовитися від сексу:

при підтвердженій загрозі викидня, а також якщо попередня вагітність (одна або декілька) закінчилась невдало; при діагнозі «істміко-цервікальна недостатність шийки матки»;

при передлежанні плаценти (великий ризик відшарування плаценти і подальшої кровотечі);

при будь-якій вагінальній кровотечі або нетипових рясних виділеннях; при багатоплідній вагітності (лікар може порекомендувати утриматися від занять сексом після 28 тижнів).

Оральний секс під час вагітності.

Оскільки оральним шляхом можна легко передати інфекцію, необхідно здати відповідні аналізи і виключити (або вилікувати) всі можливі захворювання. Деякі фахівці під час вагітності не рекомендують куннілінгус, а ось мінет цілком безпечний – звичайно, якщо немає токсикозу.

Далеко не у всіх пар під час вагітності партнерки думки про секс викликають великий ентузіазм, але якщо жінка може пояснити зміну свого настрою і потреб гормональними коливаннями, то чоловікові доведеться набагато складніше - своє небажання вступати в інтимні стосунки з дружиною він повинен обґрунтувати гранично коректно. Основні «відмазки» з обох сторін зазвичай полягають у «присутності» при ласках «третього» (зрозуміло, мова йде про малюка), «неймовірній крихкості» організму і страху «що-небудь пошкодити».

Проте, якщо у жінки немає медичних протипоказань, то секс під час вагітності може бути дуже корисний.

Інтимні стосунки можуть стати відмінною альтернативою фітнесу: секс — це досить енергозатратний процес, до того ж включає в себе і вкрай корисні жінкам елементи розтяжки.

Викид окситоцину, що відбувається під час близькості з партнером, знижує прояви стресу і тривожність, поліпшуючи емоційний стан майбутньої мами.

Під час вагітності збільшена матка і органи малого тазу можуть погіршити нормальну циркуляцію крові, спровокувати венозний застій і знизити кровопостачання тканин. При наявності інших несприятливих факторів (куріння, спадкова схильність, сидяча робота) це може привести до варикозного розширення вен ніг і навіть малого тазу.

Багатьох жінок лякає напруга матки, що з'являється після оргазму, проте якщо вона не супроводжується хворобливими відчуттями і проходить протягом півгодини, причин для хвилювання немає. Матка - це м'яз, і їй необхідні тренування, для яких якраз і потрібні правильні пози для сексу, які рекомендуються при вагітності: здатність матки скорочуватися дуже стане в нагоді під час пологів. При доношеній вагітності статеве життя - кращий спосіб підготовки до процесу дітонародження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити