image
 |  13 23 Листопада 2020 | 23:31

Секс за розкладом: плюси та мінуси

Заглянули в щоденник, побачили запис "Зірвати один з одного одяг (пристрасно)" і скасували інші плани на вечір? Було б воно так само добре? Спробуємо з'ясувати.

Відкриємо карти з самого початку - однозначної відповіді на питання, чи підходить запланований секс саме тобі, немає - адже всі ми різні, і до питань комфорту теж підходимо кожна по‑своєму. Спробуємо зважити всі "за "і "проти", пише УНІАН.

Звичайно, якщо ви зустрічаєтеся близько року, то у вас навіть питання не стоїть, чи потрібно планувати секс заздалегідь. Більш того, сама постановка проблеми, швидше за все, здається тобі дикою: як можна "вбити" найцінніше, що є в сексі — його несподіванка? Хіба сенс сексу не в тому, щоб він збуджував вас в самі часом невідповідні моменти?

Але вже через кілька років чимало пар починає відчувати труднощі в ліжку. Вони далеко не завжди пов'язані з якістю сексу — часто проблема криється в його кількості. Раніше, на самому початку відносин, партнери могли пожертвувати своїм комфортом заради бурхливої ночі: скажімо, ви могли займатися любов'ю до четвертої ранку, хоча комусь із вас рано вставати на роботу. Але з плином часу у ваше життя повертається звичний розпорядок - адже неможливо через день спати по три години.

І тоді ми починаємо приносити в жертву наше сексуальне здоров'я. З появою дітей ситуація ускладнюється: часу і особистого простору стає менше, але бажання хорошого сексу не пропадає. Складання графіку сексу може стати розв'язанням цієї проблеми. А може і не стати.

Секс за розкладом: "за"

Проблема неспівпадаючих темпераментів. Досить часто один з партнерів хоче сексу частіше, ніж інший, і це стає приводом для сварок. Коли секс запланований на кілька днів вперед, той, хто хоче сексу частіше, не відчуває роздратування, тому що точно знає, коли отримає розрядку, а другий — зможе підготуватися і завестися до цього дня.

Відсутність особистого простору і часу. Коли в родині є діти, вони забувають багато часу і сил і часом пара забуває про власні потреби. Запланований секс допоможе викроїти час для себе, виділити собі необхідний особистий простір. До дня Х пара може, наприклад, попросити посидіти з дитиною бабусю або прокинутися раніше, коли дитина ще в ліжку.

Розбіжність робочих графіків. Теж досить поширені труднощі у сімейної пари - коли час роботи у партнерів не збігається. Або коли ступінь втоми різна. Секс за планом в цих випадках може бути придатним рішенням проблеми, тому що партнери розрахують, в який час відчувають себе найбільш розслаблено.

Неможливість розслабитися. Коли живеш "на бігу", буває складно просто отримати задоволення: не покидають думки про роботу, прислухаєшся до телефону, краєм ока дивишся в пошту... Загалом, начебто секс є, але нібито з кимось іншим, не з тобою. Але коли ти впевнена, що зараз у тебе і у нього є дві години, які тільки ваші, що за цей час вас ніхто не потривожить, можна розслабитися і насолодитися моментом (або двома).

Секс за розкладом: "проти"

Відчуття, що ти "виконуєш обов'язок". Далеко не всім до душі ідея все планувати наперед. Деякі скаржаться, що така передбачливість позбавляє секс привабливості. Все одно що вимити посуд або почистити зуби.

Відсутність гнучкості. Будь-який розклад добре тоді, коли у вас більш-менш розмірене життя. Але якщо в графіку є багато «білих плям» або надзвичайних обставин, хоч плануй, хоч не плануй — все одно доведеться покластися на щасливий випадок.

"Немає настрою". Так, від цього планування теж не врятує. Навпаки, зірвався запланований секс через те, що у одного з партнерів немає бажання, може засмутити більше, ніж незапланований.

Загалом, чи буде для вас секс за графіком глухим кутом чи виходом зі скрутного становища, можна сказати, тільки спробувавши.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/health/intimacy/seks-za-rozkladom-plyusi-i-minusi-zaplanovanogo-seksu-18-11228306.html

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити