image
 |  4 5 Квітня 2018 | 10:38

Селяни скаржаться на свавілля голови сільради

Селяни скаржаться на свавільну діяльність голови Черченської сільської ради Камінь-Каширського району Юрія Соколова.
Про це під час сесії Волинської облради 4 квітня 2018 року повідомив перший заступник голови Волинської облради, свободівець Олександр Пирожик.
Як повідомив Олександр Пирожик у своєму депутатському запиті, до нього звернулися мешканці села Черче Камінь-Каширського району, які скаржаться на свавільні дії сільського голови Юрія Соколова.
Йдеться про ознаки зловживання службовим становищем. Заявники повідомляють, що у сільраді формально перебувають на роботі та отримують зарплату особи, які насправді не працюють. Мова йде про касира, землевпорядника, опалювача, головного бухгалтера, прибиральника, секретарку-друкарку.
Зі слів заявників, із листопада 2015 року по березень 2016 року дружина голови сільради перебувала на обліку в Центрі зайнятості, де отримувала кошти як безробітна. В той же час вона виконувала обов'язки секретаря сільради, де їй нараховували зарплату.
Загалом за період із 1 вересня 2015 року до 1 липня 2017 року сільський голова Черченської сільради незаконно допустив витрат на суму 91160 гривень.
Цікаво, що, за інформацією заявників, на сесіях сільради жодного разу не порушували питання про преміювання працівників сільради, хоча премії їм нараховували.
За фактом нецільового використання коштів місцевого бюджету заведене кримінальне провадження.
Проте розслідування, на думку поліщуків, проходить надто мляво.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити