image
 |  2 5 Липня 2021 | 11:24

Семеро волинських підлітків пройшли 162 кілометри водного маршруту (ФОТО)

Семеро дітей та двоє керівників із Волині впродовж дев'яти днів пройшли 162 кілометри українськими річками на байдарках. Похід класифікували як складний спортивний туристський похід другої категорії складності для фізично підготовлених дітей.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Як повідомили у Волинському центрі національно-патріотичного виховання, учасники – це діти, котрі вже проходили категорійні походи іншими річками.

«Це спортивний туристський похід другої категорії складності для фізично підготовлених дітей. Обирали нові річки, де ще не ходили. Цьогоріч було вирішено пройти трьома річками: Збручем, Дністром та Смотричем», – зазначили в центрі.

Похід стартував в селі Збриж. Річкою Збруч учасники походу пройшли 104 кілометри.

«Обноси ГЕС та млинів. Мілини, завали дерев, пороги, перекати, шивери. Відвідали декілька замків, серед них: Чорнокозинський, Скала-Подільський, Кудринецький», – повідомили організатори.

Після цього продовжили 50-кілометровий маршрут по Дністру.

«Мали можливість і прогулятися та милуватися величчю Хотинської та Кам'янець-Подільської фортець», – кажуть в центрі національно-патріотичного виховання.

Завершили водний похід у 10 кілометрі проти течії річки Смотрич та мандрівкою водоймою у селі Шутнівці Хмельницької області.

Учасниками походу стали Дарина Волошина, Софія Гігера, Анна Тарнавська, Тарас Струнь, Влад Прокопчук, Тимофій Слюсар і Назар Баранюк. Серед керівників цього заходу – Алла Корнійчук і Віталій Заянчуковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин похизувався місцем, де вдруге назбирав гору лисичок (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити