image
 |  5 8 Серпня 2018 | 19:57

Сестра Сєнцова повідомила, що його стан дуже поганий

Українському політв’язню Олегу Сенцову, ув’язненому в Росії, не передають листи.
Про це повідомила його двоюрідна сестра Наталія Каплан.
Їй надійшов лист від Олега, в якому він запитує, чи цікавиться хтось його голодуванням.
«Йому не передають листів, ніяких! Каже, що він зараз в інформаційному вакуумі та взагалі не знає, що відбувається», — повідомила Каплан.
За її словами, Олег не може вставати.
«Все не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає», — додає Наталя.
При цьому Сенцов відмовився переводитися до лікарні.
«Олег відмовився, каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він вже потрапляв в реанімацію, над ним знущаються ще більше, ніж в тюремній», — повідомила Каплан.
Станом на 8 серпня Олег Сенцов голодує 87 день. Таким чином він вимагає звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля.
7 липня адвокат Дмитро Дінзе повідомив Громадському, що у Сенцова погіршився стан здоров’я, зокрема в нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину. Однак, у Росії заявили, що стан Сенцова «задовільний».
13 липня опубліковано відео з Сенцовим, записане у 18-й день його голодування. Це перші за 2 роки кадри з Сенцовим в ув'язненні.
Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування. Він вимагає звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.
5 липня в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на  короткостроковому побаченні з Сенцовим побувала його сестра Наталя Каплан. Це була перша зустріч за 3 роки. Вони проговорили дві години.
Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арсенію Яценюку пригадали, що він не засудив напад Росії на Грузію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити