image
 |  4 21 Лютого 2018 | 15:31

Шацький край – під прапором боротьби. Районна рада

Сьогодні, 21 лютого 2018 року, відбулася чергова сесія Шацької районної ради, яка одноголосно ухвалила рішення про підняття червоно-чорного прапора боротьби ОУН-УПА під час пам’ятних дат української історії національно-визвольної боротьби.  Про це повідомив на своїй сторінці у мережі ФБ депутат Шацької районної ради Андрій Лисий, котрий і був ініціатором внесення відповідного проекту рішення.
«Сьогодні, 21 лютого 2018 року, за ініціативи депутатів від ВО «СВОБОДА» в Шацькій районній раді було прийняте рішення про використання революційного прапора ОУН на території Шацького району. Рішення прийняте одноголосно – його підтримали 22 депутати, присутні в сесійній залі», – написав у ФБ Андрій Лисий.
Із його слів, проект хоч і викликав жваву дискусію в сесійній залі, проте виступити проти не наважився жоден депутат.
«Нагадаю: Сейм Республіки Польща 26 січня 2018 року ухвалив антиукраїнський пакет законів про заборону «бандерівської ідеології» –заперечення права українців на державність та національну гідність. Поки центральна влада не знає, що робити за прийняті антиукраїнські закони польським сеймом, місцеві органи самоврядування за ініціативи ВО «СВОБОДА» приймають аналогічні рішення в Волинській області», – додає Андрій Лисий.
Як ВолиньUА уже повідомляло, вчора, 20 лютого, аналогічні рішення прийняли Горохівська міська і Турійська селищна ради. Ще раніше, 13 лютого, рішення вивішувати прапор національно-визвольної боротьби українців прийняла Камінь-Каширська міська рада, 15 лютого – Камінь-Каширська та Рожищенська районні ради, а 16 лютого – Ратнівська районна рада.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити