image
 |  2 12 Липня 2021 | 21:40

«Шацькі озера 2021»: Нові pекорди та переможці (ВІДЕО)

Впродовж двох днів у Шацькій громаді змагалися волейболісти, дзюдоїсти, силачі та бійці змішаних єдиноборств. До спортивного фестивалю долучилися як професійні спортсмени, так і любителі. Загалом учасників було близько тисячі.

Про це розповів «Суспільному» співорганізатор змагань Олександр Кулаков.

Під час дводенних змагань учасники встановили нові обласні рекорди.

У перший день фестивалю 16 учасників змагалися у богатирських іграх в п’яти дисциплінах: суданські ноші, де учасники несли 250 кг на відстань 20 метрів в одну та іншу сторони; таєр фліп – 10 кантувань шинами вагою 160 кг припало на кожного атлета, каменярі – підіймання каменів вагою від 50 до 90 кг, козацька засіка – підіймання колод; і перетягування канату.

Богатирі з Каменя-Каширського встановили рекорд Волині: за 3 хвилини і 91 секунду зробили вправу «Козацька засіка». Найшвидше підіймали камені силачі з Маневицької громади.

За підсумками богатирських ігор перемогли учасники із Зимнівської громади.

«Ми обоє з села, сільська робота. А якщо серйозно, то дійсно – трішки займаємося для себе», – розповів про перемогу один з учасників команди Ярослав Кондисюк.

У змаганнях з волейболу брали участь 11 команд. Найкращими стали спортсмени з Ковеля.

Неподалік на татамі показували свої навички юні дзюдоїсти. Завершився перший день фестивалю міжнародним професійним турніром із ММА «Кубок Світязя».

Співорганізатор змагань Олександр Кулаков розповів, що до цього року був один турнір — всеукраїнський, тепер змагання стали міжнародними, бо приїжджають спортсмени з Таджикистану, Азербайджану та Білорусі.

Головним боєм вечора стало протистояння лучанина Андрія Протасюка та азербайджанця Намета Джафарова. В результаті лучанин переміг достроково в першому раунді.

Другого дня спортивного фестивалю на футбольному полі урочища Тополина відбувся матч між командами ветеранів та молоді села Світязь. Турнір завершився перемогою команди молоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Світязі відбувається обласний спортивно-розважальний фестиваль «Шацькі озера-2021»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити