image
 |  506 19 Червня 2024 | 21:14

Шефа Кватирка підозрюють в самозахопленні землі та незаконному бізнесі

Генеральний директор державного підприємства "Ліси України" Юрій Болоховець, якому підпорядковуються всі лісові господарства країни, здійснив самозахоплення земельної ділянки в Чернігівській області, де побудував незадекларований будинок та веде незаконний туристичний бізнес. Під час очолювання ДП "Ніжинське лісове господарство" з 2012 до 2020 року він дозволяв сумнівні угоди, у тому числі віддавав десятки тендерів на 33 млн грн своєму адвокату.

Про це стверджує публікація проєкту розслідувань BlackBox OSINT.

Журналісти виявили, що під час його керівництва "Ніжинським лісгоспом" з 2012 по 2020 рік з 2017 року ФОП Третяк Тамара Ігорівна регулярно вигравала тендери цього лісгоспу. За 5 років вона отримала підрядів на суму близько 33 млн грн, половину з яких — тоді, коли керівником лісгоспу був саме Болоховець. Після того, як Болоховець пішов на підвищення, його посаду отримав, за деякими даними, Андрій Данько, кум Болоховця, при якому Тамара Третяк продовжила вигравати тендери Ніжинського лісгоспу.

Цікаво, що Тамара Третяк — односельчанка Юрія Болоховця, жителька села Івангород Чернігівської області, де народився керівник "Лісів України". Вона перехопила ініціативу з адвокатури на лісозаготівлю в 2017 році, одразу ж почавши отримувати мільйонні підряди від лісгоспа свого сусіда по селу. Крім того, Третяк є довіреною особою родини Болоховця: впродовж 2020 — 2023 років дружина головного лісника країни Людмила Болоховець придбала 13 земельних ділянок загальною площею 36 гектарів в Чернігівській області. Всі угоди купівлі оформлювала на підставі довіреності саме Тамара Третяк.

"Односельчанка голови лісгоспу, що є довіреною особою його родини, різко кидає адвокатуру і йде в лісництво, де отримує державні замовлення на десятки мільйонів гривень від підконтрольного Болоховцю лісгоспу. Як же сильно тхне ймовірною схемою розкрадання державних коштів, чи не так?" — підкреслюється в публікації osint-розслідувачів BlackBOX osint.

Крім того, слідчі виявили, що ДБР розслідує факт самозахоплення родиною Юрія Болоховця земельної ділянки на Чернігівщині, на якій генеральний директор ДП "Ліси України" самовільно побудував незадекларований будинок. Ця самозахоплена земля розташована поруч з іншою ділянкою, що перебуває у постійному користуванні Ганни Болоховець, матері голови ДП "Ліси України", та має цільове призначення "для ведення фермерського господарства".

Однак правоохоронці встановили, що на цій ділянці родина Болоховця обладнала штучне озеро, встановила тимчасові споруди для відпочинку туристів, тобто організувала нелегальний бізнес. Крім того, отримані злочинним шляхом прибутки Юрій Болоховець, ймовірно, вивів на рахунки своєї дружини за кордон — у Велику Британію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити