image
 |  0 8 Квітня 2018 | 05:45

Що не можна робити у Великдень: головні заборони Світлої седмиці

Сьогодні, 8 квітня, настає Світле Христове воскресіння.
Про це 08 квітня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Це свято є самим великим для християн, адже в цей день святкують воскресіння Спасителя всього світу. Святу передував найсуворіший Великий піст, однак з сьогоднішнього дня люди, які постяться зможуть почати вживати в їжу скоромні продукти. Незважаючи на те, що обмеження Великого посту перестають діяти, дотримуватися деяких правил все-таки потрібно. Українські Новини розкажуть про те, що не можна робити на Великдень і в Світлу седмицю.
Незважаючи на те, що відпочивають українці тільки перші два дні великоднього тижня, святкується Великдень весь тиждень, який називається Світлою седмицею. Тому дотримуватися заборон варто до закінчення періоду Світлого тижня.
На Великдень не можна скупитися, потрібно бути щедрими і ділитися їжею з нужденними людьми. Щедрість повинна виходити від серця, здійснювати благодійність треба з посмішкою на обличчі і в душі не шкодувати зайву копійку або шматок хліба для бідних людей.
Також не можна сумувати і сваритися з оточуючими людьми протягом Світлої седмиці, найрадіснішого тижня для християн.
Незважаючи на закінчення Великого посту, священики не рекомендують вживати багато алкоголю на Великдень і в Світлу седмицю в цілому. Єдине, що дозволено пити – вино, а від горілки та інших алкогольних напоїв варто утриматися.
Основна заборона стосується роботи. Працювати на Великдень забороняється. Винятком є випадки, коли робочий час у людини встановлено за графіком. Заборона поширюється в основному на хатню роботу і у дворі.
Оскільки церква забороняє у Світлий тиждень проводити панахиди, на Великдень не можна і їздити на кладовище. Пояснюється заборона тим, що скорбота про покійних не може бути сумісна з радістю від воскресіння з мертвих Ісуса Христа.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити