image
 |  0 27 Жовтня 2018 | 06:21

Що відповіла луцька мерія на петицію проти підвищення ціни на проїзд?

Луцька міська рада відповіла на петицію місцевих мешканців проти підвищення вартості проїзду в маршрутках до семи гривень.
Про це повідомляє Волинь Post.
У мерії зазначили, що до них звернулися декілька підприємств, що здійснюють надання послуг із перевезення пасажирів автобусами, з вимогою підвищення вартості проїзду. Основною причиною звернень є ріст витрат на надання таких послуг, передусім через ріст цін на паливно-мастильні матеріали.
Підприємства-перевізники повинні здійснити і надати розрахунки тарифу на послуги з перевезення пасажирів автобусами, що працюють на міських автобусних маршрутах відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту.
Методики, витрати плануються перевізником із урахуванням економічно обґрунтованих фактичних витрат за попередній рік, прогнозного індексу цін виробників промислової продукції, галузевих норм використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, ставок податків і зборів тощо.
Проект рішення виконавчого комітету, яким встановлюється вартість проїзду в місті, є регуляторним актом та має пройти процедуру ухвалення, передбачену законом. Задля початку регуляторної процедури перегляду тарифу на послугу з перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах підготовлено доповнення до рішення виконавчого комітету міської ради, в якому на IV квартал 2018 року передбачено підготовку регуляторного акта - рішення виконавчого комітету міської ради «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах загального користування».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко створив комісію, для вирішення проблеми «дірявого» даху школи в Маневичах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити