image
 |  175 8 Липня 2024 | 10:00

Шість бомбардувальників Ту-95МС летять до пускових рубежів

Дві масштабні повітряні тривоги були на території України у ніч на 8 липня та вранці у понеділок. Однак, після 9 години ранку стало відомо, що російські літаки летять у район Каспію, у зону пускових рубежів.

Про це пише Експрес.

"Пусків в такий час не було вже півтора року. Тому, поки не зрозуміло, що це таке", – зазначив оглядач Андрій Смолій. Моніторингові канали поки також слідкують за інформацією. Близько 9.30 вони зазначили, що російські літаки вже досягли Каспію.

"6× бортів Ту-95 з ае "Оленья" в межах Волгоградської/Астраханської областей РФ. Курс у напрямку акваторії Каспійського моря. Слідкуємо", – пише канал monitor.

"Вже 6 бортів Ту-95МС (всі з Оленьї) кружляють в районі Каспійського моря", – пише канал "Миколаївський Ваньок", який відслідковує пуски та польоти ракет і дронів.

Нагадаємо, вранці усю Україну охопила повітряна тривога через зліт МіГ-31К, який є носієм гіперзвукових ракет "Кинджал". Перед цим, уночі, масштабна повітряна тривога була через пуск ракет із бомбардувальників Ту-95МС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силами ППО збито три з шести крилатих ракет, які атакували Україну вночі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити