image
 |  7 28 Червня 2021 | 17:21

Більше 70 смаколиків: школярка з Волині навчилася пекти торти однією рукою (ВІДЕО)

Чотирнадцятирічна Вікторія Панасюк навчилася пекти торти, послуговуючись однією рукою. Десять років тому дівчина травмувала правицю.

Про це розповіла «Суспільне Волинь» її мама Світлана Панасюк.

За рік дівчина вже спекла понад 70 тортів.

Віка навчається у селі Судче Камінь-Каширського району. Тут школярку вже добре знають як місцеву кондитерку та авторку різноманітних солодощів. Любов до кондитерської справи, розповідає, з'явилася кілька років тому, коли, на прохання рідних, спекла першого торта.

Випікає коржі, замішує креми і оздоблює торти дівчина на домашній кухні. Усе робить однією лівою рукою. Каже: правою може лише щось притримати, бо на ній немає пальців і частини зап’ястя.

Руку Вікторія травмувала у чотири роки. "По січкарні просунула ручки. Нас відправили в Охматдит і нам сказали, що нічого не можна зробити", – розповідає мама школярки. Перед робою жінка завжди допомагає доньці одягати фартух.

Мама каже: її донька – дуже цілеспрямована. Закінчила курси кондитерів у Києві, відвідувала різні майстер-класи, щоб опанувати улюблену справу.

«Бувають такі моменти, що дуже важко, якщо треба гаряче заливати і мішати. Пару разів обпікалася, але обпираюся, підкручую і все виходить», – каже школярка.

Найскладніше, розповідає Віка, – декорувати. Може випекти будь-які коржі, рецептуру вдосконалює. Каже: для кондитера важливе усе - і зовнішній вигляд, і смак торта.

«Спочатку переживала, чи подобається, чи смачно. Мені завжди кажуть, що смачно-смачно, але я знаю, що мені ще треба вчитися», – говорить Віка.

Крім кондитерської справи дівчина любить малювати та співати. Зізнається, натхнення завжди шукає на місцевому ставку, куди приходить, щоб перепочити і намалювати картину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі прикордонники виконали музичну композицію до Дня Конституції (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити