image
 |  2 3 Липня 2020 | 14:10

Шмигаль заявив, що в Україні посадили більше лісів, ніж вирубали

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що останні 10 років площа відтворених лісів в Україні перевищила площу вирубок.

Про це заявив прем’єр з трибуни Верховної Ради 3 липня.

"Ми бачимо зміни клімату, які призвели до підняття рівня води. Ми бачимо зменшення незаконних вирубок лісів, але боротьбу з цим явищем необхідно завершити. Запроваджено тотальне електронне чіпування деревини, електронні аукціони…

Стосовно відновлення лісів, то усі суцільні зруби лісівники відновлюють. За весну цього року відновлено, за офіційними даними, 32,3 тисячі гектарів лісу. Співвідношення площі створення лісів за 10 років перевищило площу суцільних вирубок. На жаль, все ще є незаконні вирубки, які при інвентаризації лісів треба заоблікувати і мати розуміння, який об’єм насаджень має відбуватися в Україні".

Також прем’єр розповів, що ліс міг ввібрати лише 10% опадів, які спричинили повінь на Західній Україні. Зокрема, за даними Держлісагентства, кількість опадів, яка випала на Івано-Франківщині, склала 2,8 млрд м.к. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Зеленського вляпалася у черговий скандал

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити