image
 |  4 26 Березня 2021 | 08:48

Шок! У центрі Луцька четверо молодиків побили чоловіка за державну мову

У центрі Луцька людей б'ють за державну мову. Серед білого дня четверо молодиків накинулись з кулаками на чоловіка, який дав їм зауваження про звучання російської попси з двох колонок!

Про це написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук керівник дитячої арт-школи "Чарівний пензлик", депутат Луцької міської ради від ВО "Свобода" Алла Жупанюк.

"Україно, куди ми котимось?((((

Висловлюю своє обурення і наполягаю на покаранні цих осіб!!!", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «На такі копійки вижити неможливо!» Медиків залишили без доплат, багато хто готовий покинути Україну

У коментарях до допису Алла Жупанюк, зі слів потерпілого, наводить деталі інциденту:

"Живу я у Луцьку. Освіта вища гуманітарна (не байдужий громадянин).

Йдучи сьогодні 25 березня 2021 року близько 15:00 по проспекту Волі у Луцьку я мав необережність зробити Зауваження групі молодиків, які тримали у руках дві переносні музичні колонки, з яких голосно лунав на всю вулицю рос. реп.

Це були підлітки, втім двоє з них виглядали десь на 17. Росленькі такі. Так як я був один, вони почувши моє зауваження лише накрутили більше гучності і почали йти за мною, дражнячи, голосно хіхікаючи. Я зупинився, щоб пояснити їм, що нічого їм не забороняв, просто щоб знали, що вони не в московії, що у місті Луцьк, яке іноді називають Бандерштатом таке негоже слухати у центрі, бо це ж засмічення простору русо-звуками. Ще українське я б змовчав, а за москальське - сказав, а вони як собі знають. Зухвалі підлітки шуміли, що я не в праві їм забороняти. Я ще раз наголосив, що нічого їм не забороняю, як собі знають, так хай і живуть. Тоді я просто пішов далі, і буквально на перших же кроках мене назногнав сильний удар у потилицю (імовірно кулаком) Я роззирнувся і схопив за руки найрослішого підлітка (який імовірно і наніс той удар), щоб зупинити бійку, але мене вдарили у обличчя кілька разів дружки того, кого я тримав за руки. Тож я відпустив того, хто почав бійку і схопив двох інших, саме тих, які били мене в лице. А схопив я тих двох підлітків за кутрки і сказав їм що здійснюю громадське затримання, Слава Богу допомогли небайдужі перехожі, вони викликали поліцію і також допомогли мені втримати тих двох, яких я схопив за шивороти. Інші двоє, яких я не зумів схопити - намагались вирвати дружків із моїх рук, але свідки допомогли відбитись.

Поліція і швидка прибули незадовго і затримали двох, яких я тримав. Інших двох встановили згодом, за показами затриманих.

У мене розбита губа у двох місцях, і шум в голові, хоч голова і не розбита (видимих пошкоджень черепа нема).

Попередньо: легкі тілесні (завтра судмедекспертиза, то буде точне заключення)

Заяву до поліції написано, завтра ще навідаюсь у прокуратуру, бо мені совість підказує, що не можна дарувати таку зухвалість групі осіб... Тих, які просто наскочили на людину, що зробила зауваження за мову...", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Врачі заклеїли, зашили…» Пасажири маршрутки розповіли про обставини аварії (ВІДЕО)

Мережа буквально вибухнула гнівними коментарями.

"Це просто якийсь лютий треш.

Хто небудь, та виставіть фамілії цього сміття, бо чомусь мені підказує чуття, що нічого цим задротам не буде, а от хлопці, які не одну ротацію провели в АТО, вміють гарно і головне, доступно пояснити і оцьому гімну, і гімну, які виростили абсолютно невиховане бидло- як потрібно поводити себе в цивілізованому світі", - пише дописувачка Natali Veremchuk.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити