image
 |  2 21 Листопада 2019 | 18:08

Шоста річниця Революції гідності: думки волинян

Сьогодні, 21 листопада, минає шість років з початку Революції гідності. Ми вирішили зібрати думки відомих волинян про цей день, якими вони діляться у соцмережах.

Олександр Положинський, співак

"Я був активним учасником Першої й, до певного моменту, Другої. Сьогодні часто чую про Третю. Але, на жаль, бачу, що багато хто не зробив правильних висновків з перших двох. Тому сьогодні, до Свободи й Гідності, хочу побажати всім нам Мудрості. Зі Святом, однодумці!"

Анатолій Вітів, голова Волинської «Свободи»

Сьогодні, шість років тому, в Україні розпочалися масштабні події, які увійдуть в історію як Революція гідності. Тоді ніхто не міг точно передбачити, до чого призведе бажання Януковича повернути Україну в російську імперію. Однак, ці події не є історичною випадковістю, а закономірністю. Вони свідчать про поступове світоглядне звільнення українців з-під впливу Кремля. Пройшли роки. Багато людей висловлює розчарування. Хтось нарікає, що Революція гідності не досягла поставлених цілей. Хтось сумнівається у здатності українців здобувати вирішальні перемоги. Але песимісти забувають про головне. З кожною революцією Україна робить крок геть від Росії. Кожна революція віддаляє нас від споконвічного ворога - Москви. Так, темп нашого розвитку надто повільний. Так, можливо ми рухаємося не так швидко, але головне, що цей рух не зупинити.

Микол Федік, голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міськраді

21 листопада 2013 року... Шість років тому розпочалася Революція Гідності. Ввечері 21 листопада українці вийшли захистити європейський західний вибір України, який був підступно зраджений Януковичем. Тоді ще ніхто не знав, що чекає попереду. Майбутнє ховалося у невідомості. Напевно не всі навіть розуміли, що ця дата стала початком масштабних історичних подій, які ввійшли в історію як Революція гідності.

Павло Данильчук, депутат Луцької міськради

і знову 21 листопада.. День гідності та свободи!

Якось божевільно швидко летить час..два Майдани, війна..продовження боротьби за іншу кращу Україну..

Де ми перемогли, а де програли? На що потратили найкращі свої роки? Де реальні здобутки та недаремності зробленого? Чому надалі керують негідники та навколоолігархічні спрути?

Думаю я не один такий задаю собі подібні питання? Тому що ми здатні на короткотермінові суспільні здвиги, єднання та перемоги, але з подальшим буксуванням , зневірою та взаємопоборюванням.

Оксана Петрук, журналістка

Це один з найважливіших днів в моєму житті. Я ніколи не жалкувала і не жалкуватиму про те, що було. Революція Гідності врятувала мене від гниття. Хочеться, сподіватися, що багатьох врятувала. Але сьогодні мені дуже боляче і я дуже зла. Бо на моєму шляху трапляється багато осіб, які відкладають цінності в нижню шухляду. А у верхній у них - політика, влада, гроші, добробут, земля, майно, особистий комфорт. І таких серед тих, хто ніби був з тобою по один бік барикад, виявилось більше, ніж очікувалося...

Аріна Крапка, журналістка

Цей допис написала минулоріч на 5 річницю революції. Багато що перегукується сьогодні. З цими подіями мене пов'язують немовби взаємовиключні відчуття - ейфорія і повний занепад, безпека і небезпека, самозбереження і втрата себе. Ця революція завжди буде зі мною ❤ З усім її болем і втратами. Час минає, але забувати не можна. В мене відчуття, що потроху забувається....

Григорій Недопад, перший заступник міського голови Луцька

День Гідності та Свободи. Час, який завжди болітиме українцям. Час, коли тисячі піднялися з вірою в іншу, кращу країну. Час, коли життя Героїв «Небесної Сотні» були віддані за майбутнє рідної землі. Завжди пам’ятаймо про них. Зробимо все, що залежить від кожного, щоб бути гідними подвигу воїнів за мир. Слава Україні та її Героям!

Андрій Білан, депутат Луцької міської ради від ВО «Свободи»

Пригадую, як в ті дні у 2013 року відбувались перші акції протесту, перші намети та ночівлі на Майдані, тоді ми відстоювали позицію «бути почутими». Тоді ще не могли навіть собі уявити, що влада може піти на кроки кровопролиття, а Росія зі свого боку розпочне активну фазу окупації, яка затягнеться на роки неоголошеної російсько-української війни.

Однак, ці події стали важливим поштовхом для української нації, пробудженням української свідомості. Сьогодні, в День Гідності, хочеться сказати, що боротьба за українську індентичність продовжується!!! Пам’ятаємо тих, хто віддав свої життя!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити