image
 |  2 11 Липня 2020 | 12:16

Штормове попередження: поліські райони Волині затопить ще більше

На річці Прип'ять у створi поста Рiчиця відбуватиметься подальше перевищення небезпечної відмітки затоплення сільгоспугідь, господарських споруд, присадибних дiлянок у окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського району Волинської області.

Зокрема Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про підвищення рівня води в річках на Західній Україні та ускладнення погодних умов 11-12 липня у цьому ж регіоні.

Згідно з повідомленням, увечері 11 та впродовж 12-13 липня на рiчках басейнiв Сяну та Днiстра (на Львівщині та Прикарпатті) очiкується підйом рівнів води на 0,3-1,3 м. При значних дощах можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

Крім того, на річці Стрв'яж бiля села Луки Самбірського району Львівщини можливий початковий вихід води на заплаву. 

Також у ДСНС попередили, що 11 липня у більшості західних областей вдень грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с І-го рівня небезпеки. 12 липня значні грозові дощі (ІІ-го рівня небезпеки) в Карпатах та на Закарпатті сильні дощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМасова загибель риби в Стиру: поліція відкрила кримінал та допитуватиме працівників «Луцькводоканалу»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити