image
 |  36 28 Січня 2024 | 20:07

Штучний інтелект буде доповнювати людський, а не замінить його

Майбутнє з АІ: Сергій Токарєв пояснив, як штучний інтелект допоможе людству

2023 рік приніс безліч новин, особливо це торкнулося ІТ-індустрії. Більше за все у суспільстві обговорювали технологію штучного інтелекту, який попри активне використання людьми й досі залишає більше питань, аніж відповідей. Співзасновник компанії Roosh Сергій Токарєв розповів, чого чекати у майбутньому від розвитку ШІ та як він вплине на різні галузі. 

Найвідомішою компанією на ринку штучного інтелекту залишається OpenAI, яка створила нейромережу ChatGPT. Вона здатна розуміти людську мову та відповідати на неї. Сьогодні багато хто використовує ChatGPT для роботи та розваг. В Україні цей чат-бот став доступним у лютому 2023 року. Проте незважаючи на його популярність, ще багато питань залишається відкритими. Які повсякденні завдання зможе виконувати ШІ? Чи замінить технологія людину й до яких наслідків це призведе? Хто відповідатиме, якщо АІ завдасть шкоди? 

ІТ-інвестор і бізнесмен Сергій Токарєв розповів, що він навіть і не думав про те, наскільки стрімко буде розвиватися штучний інтелект. Більш того, цього ніхто не очікував. І це лише початок, оскільки технологія постійно розвивається та навчається. Можливо буде навіть таке, що під час розмови по телефону неможливо буде відрізнити реальну людину від ШІ.  

При цьому бізнесмен впевнений, що штучний інтелект не замінить людський: «Я б сказав, що це його доповнення. Нам не варто боятися АІ, оскільки він може значно спростити нашу роботу, наприклад, взяти на себе нудні завдання. Зверніть увагу, з якою кількістю інформації ми стикаємося у повсякденному житті. Штучний інтелект допоможе обробити та систематизувати всі ці данні».

Сергій Токарєв впевнений, що АІ – новий та потужний інструмент, який знадобиться кожному професіоналу. Проте потрібно вже сьогодні почати розбиратися у тонкощах роботи з цією технологією. В першу чергу, необхідно визначити роботу, яку виконуватиме штучний інтелект, а потім – сформулювати промпт «підказку». Це опис ідеї для створення коду, зображення або ж тексту. 

Які задачі зможе виконувати ШІ та як це вплине на ринок праці

Наразі точаться суперечки щодо доцільності цієї технології, оскільки вона загрожує багатьом професіям. Проте Сергій Токарєв впевнений, що від штучного інтелекту буде лише користь, оскільки він доповнює, а не замінює користувача. Насамперед це стосується промпту, для формування якого потрібна саме людина. 

«Це досить іронічно, що раніше, під час обговорення штучного інтелекту, всі говорили про передачу технології монотонної роботи, а не творчих процесів. Але сталося абсолютно протилежне: АІ працює саме з текстами, музикою та зображеннями. Тому сьогодні й виникають побоювання, особливо серед представників творчих професій», – говорить бізнесмен.

На думку Сергія Токарєва, на ринку залишаться лише професіонали, які знатимуть як правильно сформувати промпт. Як приклад, можна розглянути студію зі створення комп’ютерних ігор, в якій працює безліч художників. Серед них обов’язково є один або кілька головних, що задають головний напрямок або створюють ідею. Інші ж виконують простіші завдання. І тепер їхнє місце займе саме штучний інтелект, який буде працювати швидше та дешевше. 

Але ШІ виконуватиме й інші задачі. У першу чергу, це пошук. Наприклад, у компанії Google вже занепокоєнні розвитком цієї технології й намагаються вдосконалити власну пошукову систему. Раніше за запитом користувача на перших місцях з’являлися ті ресурси, які платили за рекламу, але з появою GPT все змінилося. 

Тепер користувач може запитати у чат-бота, який товар є найкращим, і результат АІ буде рідко співпадати з тим, що пропонуватиме пошукова система. Штучний інтелект проаналізує всі сайти з оглядами телевізорів, а потім – сайти ритейлів з відгуками. Об’єднавши ці данні, він видасть результат: «Ось цей телевізор – найкращий». На його рішення не буде впливати реклама – лише оцінки реальних покупців. 

Теж саме стосується служби підтримки. ШІ буде швидше та ефективніше відповідати на питання про сервіс або товари. Більш того, він буде озвучувати свої відповіді, й в якийсь момент користувач не зможе відрізнити бота від реальної людини, каже Сергій Токарєв. 

Етичні питання та відповідальність

Співзасновник компанії Roosh зазначає, що найголовнішою перепоною для штучного інтелекту залишається етична сторона. Сьогодні не зрозуміло, чи можна використовувати фотографії для роботи з ШІ, які було публічно викладено у мережу? Хто нестиме відповідальність, якщо АІ якимось чином завдасть шкоди людини? Це буде користувач інструменту, його творець чи сам штучний інтелект?

Наразі жодна юридична система не готова до такого виклику. Подібні питання дуже складні. На жаль, вони ще не мають відповідей. Проте Сергій Токарєв впевнений, що у майбутньому все зміниться. Навіть через заборони країни та окремі компанії будуть розробляти та впроваджувати цю технологію, а це призведе до необхідності врегулювання юридичних питань.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити