image
 |  0 11 Жовтня 2023 | 20:44

Шуфрич програв апеляцію: його залишили під вартою

Апеляційний суд 11 жовтня розглянув скаргу на запобіжний захід нардепу від забороненої партії «ОПЗЖ» Нестору Шуфричу й залишив підозрюваного під вартою до 15 листопада.

Про це повідомляє Суспільне.

«Суд ухвалив: у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу відмовити. Залишити в силі рішення Печерського суду», — сказав суддя.

На час засідання суд дозволив Шуфричу сидіти поруч з адвокатами.

Прокурор заявив, що було зібрано «більш ніж достатньо належних і допустимих» доказів, які дозволили оголосили підозру Шуфричу.

«За таких обставин подали клопотання про тримання під вартою. Вважаю, що судом першої інстанції прийнято правильне рішення», — підкреслив він.

Зі слів прокурора, відповідно до чинного українського законодавства, за статтею, яка інкримінована підозрюваному, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою «є безальтернативним».

Нагадаємо, правоохоронці 15 вересня оголосили Шуфричу підозру в державній зраді. Також Служба безпеки України провела у парламентаря обшуки.

15 вересня Печерський районний суд Києва обрав нардепу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поплічник мера Сум вийшов під заставу у 1,4 мільйона гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити