image
 |  4 25 Травня 2022 | 21:11

Сіль може зрости у вартості в рази, - експерт

Імпорт солі єдине на сьогодні джерело, яке може збалансувати цінову політику попиту та пропозиції.

Про це журналісту УНН розповів голова союзу українського селянства Іван Томич, додавши, що сіль може зрости у вартості в рази.

Цитата

"Основний виробник солі в Україні - "Артемсіль". Оскільки це підприємство сьогодні майже не буде працювати, то цілком зрозуміло, що альтернативи в середині країни по ресурсах забезпечення немає. Тому імпорт солі єдине на сьогодні джерело, яке може збалансувати цінову політику попиту та пропозиції", - сказав Томич.

Деталі

Він зазначив, що потрібно шукати джерела по імпорту, які будуть найдешевші.

"Європейські та інші країни можуть імпортувати в Україну сіль. Тут немає дефіциту, єдине логістика й цінова політика відпускна. Потрібно вживати заходів щодо якомога меншої ціни на наших прилавках. Вона подорожчає, порівняно з тим як було раніше, серйозно, можливо в рази", - розповів Томич.

Доповнення

Наразі на полицях магазинів в Україні вже відчувається дефіцит солі. Подекуди солі взагалі немає або ціни на неї різко зросли.

Контекст

Підприємство "Артемсіль" у місті Соледар в Донецькій області призупинило свою роботу через загрозу ворожих обстрілів.

В Інституті аграрної економіки НАН повідомляли, що Артемівське родовище кам’яної солі постачало понад 90% солі загалом в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продовольчий шантаж: Кремль хоче обміняти коридор для експорту зерна на зняття санкцій

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити