image
 |  0 26 Червня 2019 | 21:44

Сім делегацій висловили протест через повернення РФ до ПАРЄ

У Парламентській асамблеї Ради Європи делегації семи країн висловили протест проти повернення Росії без жодних санкцій.

Відповідну заяву розмістила на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член української делегації у ПАРє Олена Сотник, передає УНН.

"Безумовно, відновлення прав російської делегації без виконання Російською Федерацією будь-яких численних вимог Асамблеї, суперечить основним цінностям Ради Європи та її Статуту.

Цей крок посилає дуже неправильний сигнал країні, яка вдалася до збройної агресії, отруєнню осіб, недотриманню прав своїх громадян і прагненню дестабілізувати демократію в Європі, замість того, щоб сприяти її розвитку", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реванш не просто загрожує. Реванш прийшов п‘ять років тому, – Тягнибок

У документі також зазначено, що делегати цих 7 країн не мають "жодної відповіді для наших людей, як Рада Європи захищає їх права, якщо її більше цікавить захист благополуччя агресора, ніж жертв агресії і репресії".

"Майбутнє Ради Європи під загрозою в цілому, тому що вона втрачає довіру людей, на захист яких вона має стояти. Ми повертаємося додому, щоб консультуватися з нашими Парламентами і Урядами про спільні діїв Асамблеї на наступних сесіях", - йдеться у заяві.

Делегати також відзначили, що бажають удачі новообраному Генеральному Секретарю і сподіваються, що "вона/він знайде шлях для вирішення цієї безпрецедентної кризи довіри, яка була створена цього тижня".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити