image
 |  0 10 Січня 2018 | 09:06

Обирати cімейного лікаря почнемо з квітня

З квітня 2018 року пацієнти отримають можливість обрати сімейного лікаря, бо до того часу лікарі вчаться користуватися функціоналом медичної інформаційної системи.
Про це інформує Міністерство охорони здоров’я України.
Комунальні заклади первинної допомоги у 2018 році мають реорганізуватися у некомерційні комунальні підприємства. Лише медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.
Лікарні повинні забезпечити комп’ютеризацію, обрати МІС та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, отримати електронні цифрові підписи для закладу та лікарів. Також мають привести матеріально-технічне забезпечення закладу у відповідність до Табелю технічного оснащення.
Лікарні мають забезпечити надання первинної медичної допомоги у вихідні, свята та для заміни основного лікаря у відпустці, на лікарняному чи під час підвищення кваліфікації.
Старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги розпочнеться з квітня 2018 року. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі. Це зроблено для того, щоб лікарі мали час навчитися користуватися функціоналом медичної інформаційної системи, а також для тестування центрального компонента електронної системи охорони здоров’я.
Заклади мають укласти договір з Національною службою здоров’я України.
У січні буде оголошено конкурс на посаду голови Служби, і до липня НСЗУ буде утворена та розпочне роботу.
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити