image
 |  14 19 Березня 2023 | 19:23

Сім'я створює лавандове поле у громаді на Волині

Руслана Новосад проживає у Торчинській громаді Волинській області. Вона – мама двох дітей. За освітою Руслана – вчителька і зараз знаходиться в декретній відпустці.

На проєкт «Професійна орієнтація. Кар’єра. Підприємництво», що впроваджується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» Руслана прийшла вмотивованою. У неї була ідея перетворення хоббі – вирощування лаванди − на бізнес, який зможе забезпечити фінансову стабільність родині. Вона мріяла розпочати підприємницьку діяльність, але не мала необхідних знань та навичок, хоча чоловік захоплено працює над власною справою – вирощуванням пекінської капусти та її продажем. 

Про це пише Проєкт USAID «Економічна підтримка України», - інформує ВолиньUA.

Майбутня підприємниця отримала менторський супровід, відвідала курс тренінгів із підприємництва та здобула необхідні знання. Актуальною темою для Руслани було налагодження партнерських зв’язків із тими підприємцями, які працюють у сфері відпочинку, мають на Волині поля під фотозони, але самі не вирощують розсаду квітів, а закуповують її.

Отримавши консультації із започаткування справи, пошуку клієнтів, Руслана разом із чоловіком розпочала вирощувати розсаду у теплиці. Також у власності подружжя є поле, на якому наприкінці березня планують висадили лаванду. 1 000 лавандових кущиків вдало перезимували у горщиках, їх і ще тисячу штук родина планує висадити на полі, аби у їх громаді було красиве місце для фотозони та відпочинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькій міськраді повідомили, що 100-та бригада тероборони з невідомих причин зареєстрована у Ківерцях

Колись у Нідерландах я потрапила на поля, де вирощують квіти, це була захоплива картинка. Відтоді я мріяла про таке поле у своїй громаді. Впродовж п’яти років я створювала власну клумбу лаванди для родини, але зараз, отримавши знання із розвитку бізнесу, буду поєднувати хобі та розвиток своєї справи. Сподіваюся, що вже незабаром на нашому полі будуть лавандові фотосесії , - ділиться Руслана.

Зараз жінка продає саджанці лаванди, полуниці, броколі та ще багатьох культур та має клієнтів і замовлення на розсаду. Надалі Руслана працюватиме з ментором, щоб розширити коло клієнтів та знайти партнерства навіть під час війни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити