image
 |  4 18 Березня 2023 | 18:54

Син народився за кілька днів по смерті батька: загиблому Герою з Волині відкрили пам’ятну дошку у його рідному селі (ФОТО)

12 березня у Ясенівському ліцеї відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки на честь загиблого Героя російсько-української війни Олександра Новосада, який був випускником цього навчального закладу.

Про це інформують на сайті Рожищенської міської ради, - пише ВолиньUA.

Олександр Новосад загинув 26 вересня 2022 року при виконанні бойового завдання поблизу селища Дворічна на Харківщині. У Героя залишилася дружина і двоє маленьких дітей, синочок народився за кілька днів по смерті батька.

Вшанувати пам’ять рідної людини, односельця, друга, однокласника прийшли рідні, представники місцевої влади, друзі, колишні сусіди, небайдужі жителі села.

Почесне право відкрити пам’ятну дошку надали дружині Героя Олені Новосад.

Чин освячення здійснили настоятель храму ікони Божої Матері «Скоропослушниця» отець Анатолій (Заремба), військовий капелан о. Михайло (Федиш), священники з сусідніх сіл о. Василь (Михайлишин) та о. Андрій (Криєнтий).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада бездіє: у громаді на Волині мешканці скражаться на підтоплені вулиці (ФОТО)

Було багато гарних слів та теплих спогадів про загиблого Олександра Новосада, котрий був відповідальною та щирою людиною, люблячим сином, чоловіком та татом, хорошим товаришем і щирим патріотом. Він одним з перших піднявся на захист України і віддав життя за мир і спокій на рідній землі, за волю та незалежність українського народу.

Спільною молитвою та хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять загиблого захисника України Олександра Новосада. Кажуть, Герої не вмирають, доки живе пам’ять про них. Саме пам’ятна дошка на фасаді школи буде нагадувати кожному, хто сюди завітає, якою великою ціною ми платимо за мирне життя.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити