image
 |  7 9 Лютого 2019 | 08:42

Син загиблого ковельського благочинного став кліриком ПЦУ

Українська православна церква Московського патріархату оприлюднила список з 12 священнослужителів Київської єпархії, яким заборонила служити за «ухилення у розкол», тобто за перехід до Православної церкви України.

Як повідомляє ТСН.ua, згідно з оприлюдненим списком, серед цих священиків є клірик ставропігійного Свято-Преображенського собору в Голосіївському районі Києва протоієрей Тарас Козка – син колишнього настоятеля Воскресенського собору міста Ковеля УПЦ МП, протоієрея Олександра Козки, який трагічно загинув у ДТП влітку 1997 року, повертаючись з Москви, на мінському шосе разом з двома священиками Ковельської парафії. Отця Олександра так і поховали біля рідного йому собору з боку вулиці Незалежності.

За півроку до автокатастрофи Воскресенський собор у Ковелі відвідав тодішній єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон (Шостацький), який після богослужіння у храмі вручив благочинному місцевого округу УПЦ МП протоієрею Олександру Козці відзнаку – митру, прикрашену невеликими образками і кольоровим камінням. Згідно з наказом та благословення митрополита Володимира (Сабодана) отцю Олександру тоді було підвищено церковний сан – він став митрофорним протоієреєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили деталі жорстокого вбиства на Волині

Примітно, що в ПЦУ перейшли священики, які зробили чималий внесок у формування церковної політики. За даними порталу «Релігія в Україні», вони входили до складу інтелектуальної еліти єпархії. Зокрема протоієрей Георгій Коваленко тривалий час очолював Синодальний Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, був речником предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Володимира.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити