image
 |  2 17 Жовтня 2020 | 10:26

Сіра зона: українці не зможуть подорожувати Європою

Європейська Рада схвалила єдині індикатори для подорожування між країнами єврорегіону. Україна не відповідає жодному показнику, які б дозволяли українцям подорожувати до Європи.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови МОЗ Віктор Ляшко.

"Ключовими показниками, які відслідковуються, є охоплення тестуванням, захворюваність і частка позитивних результатів серед всіх проведених досліджень методом ПЛР. На їх підставі формуються рівні епіднебезпеки в Європі", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що охоплення тестуванням на 100 тис. населення протягом тижня має бути на рівні 300 і більше. Якщо менше - країни не мають права користуватись правилами для кольорових (червоної, жовтої, зеленої) зон і їх включають до сірої зони. В Україні національний показник охоплення тестуванням становить 120 на 100 тис. населення. Найближче до мети в 300 тестувань на 100 тис. населення наблизився Київ, в якого показник таких тестувань 271 на 100 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині чоловік організував канал нелегальної міграції до ЄС (ФОТО, ВІДЕО)

Другим критерієм є частка позитивних тестів серед усіх проведених методом ПЛР. Вона повинна бути менше 4%. Ми маємо показник позитивних тестувань - 18%. Найближче до виконання показника європейського регіону, знову ж таки, наблизився Київ ( 6,7%).

Третій критерій - це інцидентність. Тобто, кількість випадків, яка повинна бути на рівні 25 випадків на 100 тис. населення для зеленого рівня епіднебезпеки (в Україні 179 на 100 тис.).

Регіони із зеленим рівнем епіднебезпеки не матимуть обмежень до пересування європейським регіоном. Для країн, які потрапляють до помаранчевого та червоного рівня, встановлюватимуть певні обмеження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити