image
 |  0 3 Грудня 2020 | 22:24

Скандал на Волині: мешканці – проти сільського голови Семенюка, який проводить махінації із землею?

На Волині – чвари між головою сільради та деякими невдоволеними жителями повитягували на світ цікаві історії. Зокрема йдеться про те, що у 2011 році жительку Радомишльської сільської ради Луцького району відправили в інтернат і забрали землю. Про те, що вона недієздатна і потребує особливого догляду, клопоталася сільська рада.

Зараз жінці 57, коли вона потрапила у Берестечківський психоневрологічний заклад, їй було 48 років. Валентина Михалюта справді перебувала у складних життєвих обставинах, мала проблеми зі здоров’ям. А ще в неї був добрий клапоть землі і яке-не-яке обійстя.

Для чого відправили жінку до інтернату – щоби врятувати чи тому, що зазіхнули на землю? Зазначимо, що ділянку, яка числиться за цією громадянкою, зараз обробляє приватне підприємство. Принаймні так пояснили у сільській раді.

Жителі Радомишльської сільради переконують: тут проводять махінації з землею. І причетний до цього попередній голова Володимир Семенюк. Люди заявляють, що не хочуть, аби він лишався старостою в їхньому селі.

«Якимось чином земля одиноких старих людей, які повмирали, стає власністю Семенюка, – каже місцевий житель Ігор Гач. – Те, про що вам кажу, – стовідсотково правдива інформація».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільрада Підгайцівської ОТГ зібралася на останню земельну сесію (ФОТО)

«Землі природоохоронного значення не мають передавати чи здавати, це компетенція не сільського голови, а районної або обласної ради чи Держгеокадастру, – додає його односельчанин Володимир Бондар. – Натомість їх віддали підприємцям невідомо коли й на якій сесії. Роздано було десь 150 гектарів, на сьогодні з тих земель лишилося хіба 50 гектарів. Бачу, цієї осені вже землі державного резерву, де були пасовища, переорані».

«У нас люди корів мають, а випасати їх ніде, бо Семенюк землі пороздавав підприємцям», – провадить Ігор Гач.

«От жила сім’я, хай вони, може, й мали проблеми, але ж жили собі. То він їх в інтернат здав, а землю, якою вони користувалися, і їхню хатину приватизував сам», – розповідає Володимир Бондар.

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити