image
 |  7 3 Листопада 2023 | 23:31

Скандал на Волині: священник МП приходив віддати пожертву матері загиблого Героя

Колотнеча у селі Волошки на Ковельщині не вщухає. Там, нагадаємо, церковна громада перейшла в ПЦУ, а священник УПЦ (МП) Віталій Лашта і ще дехто із селян робити цього не захотіли.

Місцева мешканка Тетяна Рудін незадовго до переходу пожертвувала на храм гроші – щоб зробити розпис вівтаря. Яким же було її здивування, коли односельці цю пожертву вирішили жінці… повернути! Хто їх на це напоумив, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Маму загиблого Героя обурили не тільки самовпевненість односельчан, які чомусь взяли на себе право вирішувати долю чужої пожертви, а й безцеремонність, з якою вони це зробили, коли добрим десятком людей на чолі з батюшкою без запрошення прийшли до хати літньої жінки.

Донька пенсіонерки, побачивши біля дому матері цілу юрбу опонентів, викликала поліцію, після чого непрохані гості відразу порозходилися. Та все ж донька вирішила написати заяву правоохоронцям і подати судовий позов.

Грошей від священника МП родина загиблого військового звісно ж брати не збирається.

Це є пожертва і нам не потрібні їхні гроші – говорить донька пенсіонерки Вікторія.

Після останнього візиту прихильників московського патріархату до Тетяни Рудін останній довелося викликати екстрену медичну допомогу.

Лишається тільки здогадуватися, хто вклав у голову людей абсурдну ідею повертати жінці пожертву, і хто викривлено потрактував слова згорьованої матері, яка всього лише природньо відреагувала на цинічні слова священника МП про її полеглого на війні сина. Припускаємо, що справжньою причиною сварки є аж ніяк не слова Тетяна Рудін, а нещодавнє рішення релігійної громади села перейти з УПЦ (московського патріархату) до ПЦУ, з чим ніяк не хочуть змиритися ні батюшка, ні його прибічники.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити