image
 |  4 17 Травня 2023 | 16:46

Скандал на Волині: у селі демонтовують електроопори

У селі Всеволодівка Луцької громади працівники "Волиньобленерго" демонтували електроопори, які, зі слів місцевої жительки Людмила Корнилевич, встановлював за власні гроші її батько. У зв'язку з цим жінка написала заяву до поліції.

Людмила Корнилевич розповіла Суспільному, що на місці, де нині демонтують електроопори, була ферма її батька, а поряд з мережею є земельна ділянка рідної сестри.

Позиція місцевої жительки

Жінка каже: "Сестра планує тут щось робити і як, їм знову по-новому прийдеться проводити лінію, платити гроші, якщо батько це все зробив і воно стояло".

Зі слів жінки, спочатку працівники "Волиньобленерго" без дозволу і компенсації демонтували дроти, але обіцяли, що за потреби їх повернуть, а нині демонтовують — електроопори.

Що кажуть у "Волиньобленерго"

Майстер дільниці "Волиньобленерго" Микола Голова каже, що електромережі не функціонували, після демонтажу їх завезуть на склад. "Опори гнилі, можуть падати і обліку немає", – говорить чоловік.

Інженерка пресцентру "Волиньобленерго" Інна Ройко розповіла, що електролінія втратила цільове призначення. Каже: чотири електроопори були в експлуатації та у власності обленерго, відповідно до договору про передачу майна на баланс підприємства, компенсація за передані об'єкти не передбачена. Додає: у товаристві є всі документи, що підтверджують право власності на дану низьковольтну лінію електропередачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія на Волині: вбивцю затримали у сусідній області

На місце події викликали поліцію

На місці події Людмила Корнилевич написала заяву у поліцію. Поліцейський Володимир Зінкевич прийняв заяву від жінки та каже: дана подія потребує додаткового розгляду, бо встановити усе на місці неможливо, адже немає зараз документів на чиєму балансі ці електроопори. Обставини події будуть встановлювати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити