image
 |  2 28 Листопада 2021 | 06:06

Скандал у селищній раді на Волині: у жінки хочуть забрати земельну ділянку і хату

Мешканка міста Маріуполь Донецької області Олена Півень звернулася до Ковельського міжрайонного відділу СБУ з проханням забезпечити дотримання принципу законності та рівності громадян перед Законом, які є фундаментальними принципами, закріпленими у Конституції України.

Про це пише Ковель медіа.

За словами Олени Півень, її матір, уродженка села Тупали Ковельського району Кулешова Надія Степанівна через брак роботи та грошей була вимушена по путівці поїхати у Маріуполь, де вийшла заміж, отримала квартиру та проживає по сьогоднішній день.

У батьківській хаті проживала рідна сестра пані Надії – Балачук Єва Степанівна, яка залишила офіційно посвідчений заповіт на ім’я своєї єдиної рідної племінниці – Олени Півень, так як своїх дітей не мала. Захворівши на рак легенів, Єва Балачук приїхала лікуватись до Маріуполя, де померла та була похована.

На сьогодні Надія Кулешова є власницею житлового будинку в селі Тупали на вулиці Миру, 3.

Відповідно до норм Земельного кодексу України, у селі для обслуговування житлового будинку громадяни можуть отримати до 0,25 га.

Сесія Луківської селищної ради надала дозвіл моїй матері на розробку технічної документації на 0,25 га. Однак, фактично, моя мати позбавлена такого права, адже сусід, Білинській Володимир Леонідович хоче приватизувати всю землю собі, саме тому він замовив технічну документацію разом з будинком моєї матері, збрехавши, що це його стара хата – заявляє Олена Півень до СБУ

Як стверджує заявниця, голова Луківської селищної ради Анатолій Климук став на захист Володимира Білинського, дружина якого Мирослава Білинська є депутаткою Луківської селищної ради.

22 листопада 2021 року за заявою Олени Півень у приміщенні Луківської селищної ради відбулось засідання земельної комісії задля врегулювання спору з виїздом на місце – у село Тупали. Зі слів заявниці, їй прямим текстом сказали повертатися до свого Маріуполя, а на сесії посадовиця селищної ради називала відкрито сепаратистами і Олену Півень, і її матір, хоча вони вільно володіють українською мовою, є громадянами України, патріотами та волонтерами. Таке висловлення жінки сприйняли як особисту образу.

Я та моя родина були та залишаємося патріотами України за будь-яких обставин, хоча на початку війни на Донбасі висловлювати свою політичну позицію було навіть небезпечно. Наша родина постійно допомагає військовослужбовцям на безоплатній основі, тому що волонтером може бути будь-яка людина, яка має бажання підтримати Захисників Української держави – каже Олена Півень.

У заяві до СБУ також фігурють Катерина Дунець, яка є донькою депутатки Мирослави Білинської, головна спеціалістка служби у справах дітей Луківської селищної ради Руслана Репетюк, голова земельної комісії селищної ради Віктор Гембик, депутатка селищної ради Тетяна Карпук, староста громади Володимир Пиріг.

Чому депутати та працівники Луківської селищної ради вирішили, що мають право нас принижувати через те, що ми – мешканці міста Маріуполь Донецької області та маніпулювати нашими почуттями через війну на Сході – питання без відповіді – запитує у заяві Олена Півень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити