image
 |  49 11 Вересня 2023 | 23:31

Скандал у школі на Волині: нова директор забрала години у вчительки

У школі села Зачернеччя Ковельського району на Волині - скандал. З пригодом нової очільниці закладу вчителі почали недоотримувати необхідну для ставки кількість годин, а декого - і зовсім звільнили.

Про це ТРК Аверс повідомила вчителька гімназії Марія Верещук.

Жінка каже – працює у галузі освіти вже майже 30 років, втім бідкається: нова директорка забрала у неї години. До щотижневої норми не вистачає 2 години. Мовляв, у колективному договорі прописано: навантаження працівникам зменшувати не можна. Ще минулого навчального року пані Марія була заступником директора, втім, за станом здоров’я пішла з посади.

«Цей директор, якого призначила голова Смідинської сільської ради, прийшла до школи і звільнила свою попередницю, яка окрім того мала і свої години. А в мене забрала мої години. Я тепер маю всього 7 годин і півставки інклюзії, яка оплачується по 12-ому розряду. А я - вчитель вищої категорії. Забрала в мене мої години: образотворче мистецтво, забрала звичай і обряди. Мистецтво взагалі віддала людині, щоб вона танці вчила на тому уроці.

Вона каже: ви були призначені на роботу як психолог у 2005 році. Але в 2022 році голова Смідинської громади Оксана Піцик звільнила, зі штатного розпису вилучила посаду психолога. Хоча у нас в школі є дві дитини з особливими потребами», - розповіла Марія Верещук.

Новопризначена директорка гімназії Ілона Федорук каже: не може дати більше годин вчительці, мовляв, не може забрати години в іншої викладачки зарубіжної літератури, яка вже пенсійного віку та з інвалідністю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські митники виявили у збірному вантажі незадекларований товар вартістю майже 1 млн

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити