image
 |  4 12 Липня 2021 | 21:21

Скандал в «Голосі» продовжується: Железняк більше не голова фракції?

Нардепка Олександра Устінова повідомила, що фракція «Голос» на своєму засіданні проголосувала за звільнення з посади керівника фракції Ярослава Железняка – тимчасово виконувати обов'язки голови фракції буде кіборг Роман Костенко, заступник керівника фракції. Сам Железняк пише, що це рішення не вважається ухваленим.

Про це повідомляє «Укpаїнська пpавда».

Пряма мова Устінової:

«За таке рішення проголосували 11 народних депутатів, або більшість членів фракції у Верховній Раді. Лист з відповідним рішенням був надісланий спікеру парламенту Дмитру Разумкову».

Нардеп партії Ярослав Рущишин пояснив, що голову фракції звільнили, аби перезапустити роботу «Голосу», «яка останні пів року була заблокована».

Железняк написав, що дізнався про новину з подивом, але зазначає, що рішення не вважається ухваленим, оскільки потрібно 14 голосів.

Пряма мова Железняка:

«Нагадаю, що згідно з положенням про фракцію «Голос» таке рішення приймається 14 голосами. Навіть якби воно відбулося. Погано що ніхто Регламент та Положення про фракцію так і не прочитав».

Партія офіційно заявила, що ця інформація не відповідає дійсності, оскільки для призначення та звільнення голови фракції та його заступників потрібно не менше 2/3 голосів.

Народний депутат фракції «Голос» Ярослав Юрчишин повідомив, що щонайменше десять парламентарів розглядають варіант виходу з партії та фракції, пояснюючи це узурпацією та зловживанням влади з боку керівництва політсили.

Пізніше 10 народних депутатів із парламентської фракції «Голос» оголосили про створення у Раді окремого об’єднання «Справедливість» і висловили недовіру керівнику фракції, в якій вони залишаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В останній день перед новими нормами Закону про мову Зеленський та його «слуги» готують його знищення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити