image
 |  4 15 Лютого 2022 | 19:11

Скандал з Аліною Паш: прикордонники не видавали їй довідку про поїздку в окупований Крим

Державна прикордонна служба України не видавала переможниці національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення-2022" Аліні Паш довідку про законний перетин кордону з окупованим Кримом.

Про це журналісту УНН повідомив помічник голови Держприкордонслужби України — прессекретар Андрій Демченко.

Цитата

"Ми проаналізували ту інформацію, яка була поширена Суспільним мовником про документ, що начебто був наданий Державною прикордонною службою фізичній особі для представлення в рамках відбору (на Євробачення – ред.). Нам не відомо, що за документ опублікований мовником, адже підрозділами Державної прикордонної служби такий документ не створювався та під таким номером нікому не надавався", - розповів Демченко.

Деталі

За його словами, ДПСУ отримала офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України щодо підтвердження створення такого документу.

"Незабаром мовник отримає (від ДПСУ – ред.) офіційну відповідь", - сказав Демченко.

Окрім того, він додав, що наразі підрозділ ДПСУ опрацьовує відповідь на звернення самої Аліни Паш щодо її перетину кордону, яке надійшло та зареєстроване у відомстві.

Контекст

Очільник правління мовника Микола Чернотицький повідомляв, що у зв’язку з отриманою інформацією від громадян про можливу підробку наданої довідки про перетин кордону з Кримом командою Аліни Паш, Суспільний мовник звернувся до ДПСУ та попросив підтвердити або спростувати факт підроблення документа державної служби.

Аліна Паш виступала у Криму. Однак, вона заперечила, що літала туди літаком. Паш додала, що у підтвердження того, що вона їхала автобусом до Криму 2015 року, у неї є довідки, які вона надала "Суспільному" перед фіналом нацвідбору.

Також "Євробачення Україна" опублікувало документи, які мають підтвердити, що у серпні 2015 року співачка перетинала наземну адмінмежу з Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Луцьку на перехресті: у автівок розбиті бампери (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити