image
 |  0 13 Червня 2018 | 10:13

Скандальний директор ліцею-інтернату з Нововолинська програв суди через незаконне звільнення бухгалтера

Скандальний директор Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради Юрій Лазаренко, який незаконно звільнив головного бухгалтера ліцею-інтернату Наталію Гергель, програв касаційну інстанцію у справі, пов’язаній із цим незаконним звільненням.
Про це йдеться у відповідній Постанові Верховного Суду України від 14 травня 2018 року.
«ВолиньUA» нагадує, що з відповідним позовом до Юрія Лазаренка в інтересах держави звернувся заступник прокурора області. Він вимагав стягнути зі скандального директора 29055 гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу незаконно звільненої Наталії Гергель та 500 гривень завданої їй моральної шкоди.
Іваничівський районний суд у задоволенні позову прокурору відмовив. Натомість апеляційний суд вирішив стягнути з Лазаренка на користь Нововолинського ліцею-інтернату вказану майнову шкоду в порядку регресу.
Касаційний суд залишив таке рішення без змін, відмовивши Юрію Лазаренку в задоволенні касаційної скарги. Скандального директора таки визнали винним у винесенні скасованого судом наказу про звільнення голосного бухгалтера, стягненні з ліцею-інтернату на її користь середнього заробітку за час вимушеного прогулу, та поклали на директора обов`язок відшкодувати завдану шкоду.
Варто нагадати, що ще у жовтні 2016 року постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією уже дала негативну оцінку таким діям керівника Нововолинського ліцею-інтернату та рекомендувала профільній комісії облради розглянути питання щодо звільнення Юрія Лазаренка із займаної посади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити