image
 |  0 25 Січня 2020 | 08:21

Скандальний е-квиток у Луцьку: пенсіонер, який не може їздити безкоштовно у транспорті, захищає свої права

Мешканець села Струмівка Луцького району Микола Пукір скаржиться, що не може скористатися пільговим проїздом у Луцьку, хоч раніше в обласному центрі жив, працював та сплачував податки.

Нині чоловік переїхав у село, і коли приїздить до обласного центру у справах із пенсійним посвідченням, не може скористатися пільговим проїздом.

Чоловік на пенсії вже 22 роки, у комунальному транспорті їздив безплатно. Нині хоче отримати пільговий е-квиток. Каже: у луцькому ЦНАПі направили в ОТГ, а там сказали, що немає грошей.

«Вони кажуть, що в паспорті я зі Струмівки, вона не приєднана до Луцька, на тому кінець. Так і відфутболюють від одного до другого, все життя прожив у Луцьку, податки сплачував, як треба. А тут немає де взяти пенсійного електронного квитка», – скаржиться Микола Пукір.

Нагадаємо, з 11 грудня 2019 року оплачувати проїзд у громадському транспорті потрібно винятково е-квитком. Пільгові картки міськрада видає лише пенсіонерам з Луцька.

Головний транспортник Луцька Володимир Степанов розповів, що на сьогодні жодна ОТГ чи сільрада не зверталася до оператора «Сітікард» щодо закупівлі електронних квитків для пільговиків.

«Чи вони будуть проводити монетизацію, як у свій час це робила Княгининівська громада, чи будуть купувати пільгові квитки і їх поповнювати – це виключно їхнє питання. В рішенні сказано, що виключно лучанам, які проживають і прописані в Луцьку, видається карточка для проїзду, і по ній проплачуються усі проїздки не залежно від кількості», – каже начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міськради Володимир Степанов.

Читайте також: ДТП у Луцьку: вщент розбита автівка, п'яний водій та син - на задньому сидінні (ФОТО)

Правила пільгового перевезення затверджені Кабміном у 90-х роках, розповіла правозахисниця Ірина Міщук. У 2018-му внесли зміни, які стосуються електронних квитків.

«Ці правила стверджують, що при запровадженні автоматизованого обліку оплати проїзду пасажир має мати електронний квиток. Якщо пільговик, то має мати й документ, який підтверджує сам факт пільгового проїзду», – каже Ірина Міщук.

Микола Пукір каже, що поки їздить зайцем. Захищати свої права, зі слів правозахисниці, пенсіонер може в суді.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити