image
 |  4 21 Лютого 2019 | 23:01

Скандальний перехід на Волині: поки громада села голосувала за ПЦУ, прихильники МП - проводили службу в храмі

Після отримання Томосу все більше громад переходить до ПЦУ. Так трапилося у селі Скобелка Горохівського району, храм весь час був під патронатом московського патріархату, тож навіть на перевагу сотням підписів за ПЦУ були десятки тих, хто - проти. Декілька разів відбувалися збори релігійної громади, проте спокійно вони не проходили.

Відтак збори провели ще раз у лютому, право голосу мали лише мешканці села Скобелка, в селі зареєстровано більше 1000 жителів, більше сотні - не голосували, з невідомих причин.

На Волині у селі Скобелки більше шестисот жителів села підтримали перехід до ПЦУ, затвердили статут, проголосували за припинення повноважень чинного священика УПЦ МП. Та варто зазначити: доки у приміщенні будинку культури відбувалися збори, в храмі тим часом проходила служба, тож прихильники Московського патріархату рішення громади про перехід до Православної Церкви України вважають несправедливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюю, що деякі наші «стоятєлі в вєрє» стоять за чемоданчики від Новінського, – отець Віктор Мартиненко

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити