image
 |  5 30 Листопада 2022 | 22:31

Скандальний суд: Колишній начальник Волинської митниці стежив за своїм підлеглим

Ексначальник Волинської митниці Віктор Кривіцький оскаржує вирок, відповідно до якого його визнали винним у тому, що він знімкував приватне життя свого підлеглого. Тож стежив чи не стежив – тепер має розібратись волинський апеляційний суд.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Нагадаємо, у липні 2019 року колишньому керівнику Волинської митниці ДФС, який до цього перебував у розшуку, повідомили про підозру. Посадовець підозрювався у незаконному збиранні та зберіганні конфіденційної інформації про особу, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 182 КК України. У вересні того ж року прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальні акти стосовно, в яких звинувачувала Кривіцького у збиранні компромату на свого підлеглого та його сім’ю.

Нині на розгляді у Волинському апеляційному суді перебуває ледве не детективна історія, в головних ролях якої – ексначальник митниці Віктор Кривіцький, нинішній заступник глави держмитслужби Олександр Щуцький і його дружина – Світлана Безкоровайна. Кілька років тому про Щуцького писали у ЗМІ – саме йому, найімовірніше, віз 700 тисяч контрабандних доларів волинський митник Михайло Бурдейний, якого з цими грошима і затримали силовики.

Відповідно до вироку Ковельського міськрайонного суду, який винесли в лютому цього року, обвинувачений тримав ціле досьє з 24 відеозаписів приватного життя на той момент начальника митного поста «Луцьк» Волинської митниці ДФС Щуцького та його сім’ї, нібито для компромату на свого тодішнього підлеглого.

В судовому засіданні Кривіцький свою провину заперечував, як і те, що ні він, ні інша особа з його вказівки не стежила і не знімкувала Щуцького та його дружину з їхніми статками. Мовляв все сфабриковано, аби таким чином зняти його з посади керівника Волинської митниці ДФС, яку він обіймав кілька років тому. А відеозаписи приватного життя Щуцького, які були в папці «Чука» в USB-накопичувачі, який знайшли в сумці Кривіцького, опинились там, як він сам пояснив, поза його волею.

Ще вчора Віктор Кривіцький був керівником і мав цілий кабінет-сейф з броньованими дверима на волинській митниці, серед його підлеглих був Щуцький, а одночасно з цією посадою Кривіцький був заступником голови ДФС. А вже сьогодні Щуцький на посаді замглави Держмитслужби. Ну а Віктор Броніславович після корупційних скандалів та звільнень з двох посад подався ще й у Волинський апеляційний суд відбілювати свою репутацію, оскаржувати вирок, а заодно і штраф, який його зобов’язали сплатити за такі проступки – 10 тисяч 200 гривень.

Щоправда одне з останніх засідань, яке мало б відбутись 22 листопада у Волинському апеляційному суді, з невідомих причин відклали.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити