image
 |  0 13 Травня 2021 | 23:31

Скандальну ділянку на Ковельській, 17 у Луцьку хочуть продати за 60 млн гривень

Скандальну ділянку на вулиці Ковельська, 17 в ареалі історичної частини Луцька хочуть продати за 2,2 мільйона доларів, що за курсом НБУ становить майже 61 мільйон гривень.

Оголошення про продаж ділянки з'явилося на сайті brok.land.

Дану ділянку пов’язують із депутатом Волинської облради Андрієм Козюрою (фракція ВО «Батьківщина»). Впродовж кількох років на територію ділянки активно звозили будівельне сміття. Однак, до етапу спорудження будинку справа так і не дійшла через обурення громадськості. Адже будівництво багатоповерхової споруди на межі з історичною частиною міста та поруч із річкою Стир спотворить історичні краєвиди.

Тож власникам ділянки поки що не вдалося отримати благословення від міської влади на скандальне будівництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівництво на Ковельській, 17 знецінить історичну спадщину Луцька, - науковець

В оголошенні зазначається, що цільове призначення земельної ділянки: для будівництва та обслуговування торгово-розважального комплексу. Сама ділянка складається з двох частин та перебуває у приватній власності юридичної особи. Товариство діяльності не веде, вільне від будь-яких зобов'язань.

Дозвільні документи: наявний ордер на земляні роботи з інженерної підготовки території (підсипання грунту та планування території). Земельна ділянка вільна від забудови та комунікацій.

Раніше завідувачка Музею історії Луцького братства відділу Волинського краєзнавчого музею Олена Бірюліна заявила, що будівництво на Ковельській, 17 може знецінити історичну спадщину міста та стати сумним прецедентом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити