image
 |  4 13 Вересня 2019 | 15:30

Скасування пайової участі призведе до втрати близько 20 млн. до бюджету Луцька, - Федік

Якщо у Верховній Раді у другому читанні депутати проголосують за скасування пайової участі для забудовників на розвиток інфраструктури, то міський бюджет Луцька недоотримає маже 22 мільйони гривень в рік.

Про це у соціальній мережі Фейсбук пише депутат Луцької міської ради від «ВО «Свобода» Микола Федік.

Політик говорить, що скасування сплати пайової участі для забудовників не призведе до зниження вартості квартир, як можливо дехто думає, а навпаки матиме такі наслідки, що місцеві бюджети по всій Україні втрачатимуть мільйонні надходження на розвиток інфраструктури.

Так, до прикладу, у Луцьку завдяки пайовій участі забудовників бюджет міста за 2018 рік поповнився на понад 22 мільйона гривень.

«Цього тижня Верховна Рада в першому читанні на догоду будівельним магнатам галопом проголосувала за скасування пайової участі для забудовників на розвиток інфраструктури. Не знаю, чим керувалися позеленілі нардепи, приймаючи таке рішення. Але підозрюю, що точно не переживаннями про розвиток і фінансове благополуччя громад.

Незважаючи на падіння доходів населення, будівництво в Україні, особливо у великих містах і поблизу них, ніколи не зупинялося. Навпаки, особливого поширення набула практика ущільненої забудови. У гонитві за квадратними метрами забудовники часто забувають про комфортні умови проживання мешканців новобудов», - зазначив депутат Микола Федік.

Скасування пайової участі, в першу чергу цікавлять лобістів забудовників.

«Тільки у Луцьку завдяки пайовій участі забудовників бюджет міста за 2018 рік поповнився на понад 22 мільйона гривень. А це наші з вами прибудинкові території, благоустрій, ремонт комунальних мереж та інфраструктури. Тепер цих коштів в міста просто не буде, якщо Верховна Рада підтримає цей законопроект у другому читанні. І якщо хтось думає, що після скасування пайової участі подешевшає житло - змушений вас розчарувати. Ціни не впадуть. Лобісти забудовників в цьому точно незацікавлені», - розповідає Федік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити